Helmond Sport met tien veldspelers en twee keepers naar Emmen

13 januari 2022 – Het verzoek van Helmond Sport om het duel met FC Emmen uit te stellen is afgewezen door de KNVB. De nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie reist daardoor vrijdag met een zwaar gehavende selectie af naar het noorden van het land.

Helmond Sport met tien veldspelers en twee keepers naar Emmen

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Helmond Sport mist volgens het Eindhovens Dagblad liefst tien spelers tegen Emmen. Zes zijn geblesseerd en vier kampen met een coronabesmetting. Toch heeft de KNVB het uitstelverzoek van Helmond afgewezen. Er is volgens de bond geen sprake van een 'medisch ongecontroleerde uitbraak', dus moet de ploeg van trainer Willy Boessen vrijdagavond gewoon in actie komen.

Boessen heeft in Emmen weinig te kiezen: hij heeft slechts tien veldspelers en twee keepers tot zijn beschikking. Het zou dus zomaar kunnen dat een van de twee keepers als veldspeler in actie zal komen. Een bijzondere situatie, maar voor Helmond zit er weinig anders op dan gewoon op te komen dagen. Als de club dat niet doet, volgt hoogstwaarschijnlijk een straf.

Helmond hervatte vorige week de competitie met een 1-2 nederlaag tegen FC Dordrecht. Emmen, dat bovenin meedraait, won met 0-2 va FC Den Bosch.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd