Luhukay ondanks interne onrust langer door bij VVV

14 januari 2022 – Jos Luhukay is ook in het seizoen 2022/23 de hoofdtrainer van VVV-Venlo. De club maakte donderdagavond bekend dat het contract van de 58-jarige Limburger met één seizoen verlengd wordt. Dat is enigszins opvallend te noemen, gezien de interne onrust vlak voor de winterstop.

Luhukay ondanks interne onrust langer door bij VVV

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dagblad De Limburger bracht destijds naar buiten dat een deel van de spelersgroep het vertrouwen in de trainer kwijt was geraakt. Zij zouden het niet meer in Luhukay zien zitten en dat ook hebben geuit. Wel leek het er toen al op dat het bestuur de kant van de trainer zou kiezen.

"Ik heb voor de groep gestaan en gezegd dat we als bestuur volledig achter trainer Jos Luhukay staan", gaf directeur Marco Bogers eind december aan. "Het uiten van de onvrede tegen de pers vind ik verwerpelijk, van een bijzonder laag niveau. We zitten in een veranderproces, in een cultuuromslag. Als er mensen zijn die niet mee willen, zullen we niet schromen om maatregelen te nemen."

Lees ook: "Als je dat niet wil, kun je bij mij op kantoor je contract inleveren"

Inmiddels heeft de club dus daad bij woord gevoegd en heeft het vertrouwen in Luhukay zich uitbetaald in een nieuw contract. "Een trainer als Jos past helemaal in onze visie voor de toekomst en als club hebben we het volste vertrouwen in hem", vertelde Bogers op de clubwebsite. "Jos heeft een groot aandeel gehad in het voetbaltechnische gedeelte van ons strijdplan en is vastberaden om VVV te helpen om de weg omhoog weer in te slaan."

"De club staat volledig achter hem en samen werken we, in stappen toe naar het doel om terug te keren naar de Eredivisie. Jos is een trainer met enorm veel ervaring en bagage, wat nodig is om de noodzakelijke stappen te zetten. De samenwerking met Jos is uitstekend en we kunnen zijn motivatie, ambitie en drive om iets moois neer te zetten alleen maar koesteren."

Promotie
Die terugkeer naar de Eredivisie is uiteraard een belangrijke doelstelling voor het afgelopen jaar gedegradeerde VVV. Dit seizoen zal dat nog een lastig verhaal worden: momenteel is VVV de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie. "We zijn sinds dit seizoen met elkaar aan het bouwen aan een nieuw team en daar ga ik graag mee door", aldus Luhukay. "Als club willen we er alles aan doen om verder te professionaliseren en op termijn weer terug te kunnen keren naar de Eredivisie."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd