'Vertrek Dest niet uitgesloten; Barcelona wil Bayern-verdediger'

14 januari 2022, 10:15

Het is nog altijd niet uitgesloten dat Sergino Dest deze transferwinter vertrekt bij FC Barcelona. Zijn oud-zaakwaarnemer Michael Reschke stelde onlangs dat hij geen ambitie heeft om te vertrekken, maar toch ligt een dergelijk scenario - mogelijk op huurbasis - op de loer.

Zo stelde Mundo Deportivo dat de beslissing van Xavi om Dest niet op te nemen in de selectie voor het Super Cup-duel tegen Real Madrid mogelijk invloed heeft op de toekomst van Dest. Eerder werd Chelsea al genoemd als eventuele nieuwe bestemming voor de Nederlandse Amerikaan. De club zou voornamelijk zijn multi-inzetbaarheid als belangrijke eigenschap zien. Door de zware blessure van Ben Chilwell zou voor Dest ook op de linkerkant speeltijd in het verschiet liggen.

Zo ver is het nog niet, maar ondanks de eerdere woorden van Reschke ("Dest heeft momenteel geen ambities om te veranderen van club.") zou het er dus alsnog van kunnen komen. The Telegraph opperde dat Barcelona, dat ook rechtsbacks Dani Alves en Sergi Roberto in huis heeft, een verhuuroptie zou overwegen. De krant weet in ieder geval dat Chelsea de situatie nauwlettend in de gaten houdt en zal toeslaan wanneer mogelijk.

Süle

Intussen kijkt Barcelona zelf nog altijd naar mogelijkheden om zich verder te versterken. In die zoektocht zou het volgens BILD zijn uitgekomen bij Bayern München-verdediger Niklas Süle. De 26-jarige Duitser heeft een aflopend contract en zou komende zomer dus transfervrij over te nemen zijn. Ook Andreas Christensen en Cesar Azpilicueta zouden bij Barcelona op de radar staan. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen