Feyenoord mist Sinisterra; Slot vertelt over versterkingen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 januari 2022 – Feyenoord hervat het seizoen zaterdag tegen Vitesse met een vrijwel geheel fitte selectie. Luis Sinisterra is de enige speler die ontbreekt bij de Rotterdammers. Dat vertelde Arne Slot vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie, waarin hij ook inging op de transferwinter van de club.

Feyenoord mist Sinisterra; Slot vertelt over versterkingen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"We hebben iedereen tot onze beschikking, behalve Luis Sinisterra, die nog van een blessure terugkomt", vertelde Slot. Als kanttekening voegde hij daaraan toe dat 'één of twee' spelers pas net weer meetrainen. Feyenoord was een van de clubs die afgelopen winter met meerdere coronabesmettingen te maken kreeg. Daarnaast ging ook Gernot Trauner met een blessure het nieuwe jaar in, maar hij lijkt wel gewoon te kunnen spelen.

Transfers
Slot ontkwam tijdens het persmoment niet aan vragen over de transferwindow van Feyenoord. Een exact aantal versterkingen wilde hij niet noemen, maar dat hij er spelers bij wil, was wel duidelijk. "Ik was en ben heel tevreden over de selectie van de eerste seizoenshelft. Het is ons gelukt om met die jongens bijna elke wedstrijd te spelen. Maar in de tussentijd hebben we vier spelers verhuurd", doelde hij op Mark Diemers, Aliou Baldé, Christian Conteh en Naoufal Bannis.

"Ik wil mijn ogen niet sluiten voor de realiteit van dit moment; dat het in de tweede seizoenshelft niet zeker is dat we weer het geluk hebben bijna geen blessures te krijgen. Daarbij heb je met corona te maken, waardoor je er wel eens drie, vier of vijf mist. Dan is het handig dat je ook in de breedte een aantal spelers hebt. Juist daar hebben we er een aantal laten gaan, dus daarom kijken we wel naar meerdere versterkingen."

Bazoer
Een van de spelers waar Feyenoord mee bezig was, was Riechedly Bazoer. Vrijdagochtend werd bericht dat dat van de baan is, maar dat bleek uit de woorden van Slot nog niet. "Ik zeg er liever niet te veel over. We spelen morgen tegen Vitesse, dan ga ik niet uitgebreid bij Bazoer stilstaan. Dat zou ik andersom ook bijzonder vervelend vinden. Het is geen geheim dat we hebben geprobeerd hem te halen, maar dat is nog niet gelukt. Al het andere wat ik erover zeg, zou niet heel gepast zijn."

Bassett
Op wie hij wel in kon gaan, was Amerikaan Cole Bassett, met wie Feyenoord volgens Voetbal International al rond zou zijn. "Als trainer moet ik een slag om de arm houden, maar dat de onderhandelingen gaande zijn, is duidelijk. Het is een jonge speler die past binnen het beleid dat we hebben ingezet om jonge, talentvolle jongens aan ons te binden en verder te ontwikkelen. Hij is Amerikaans international geworden en heeft een aantal fysieke kenmerken waarvan wij denken dat het bij ons past. Je moet wel de tijd geven, want met name in voetballende zin moet hij nog stappen maken. We hopen een jongen binnen te halen die op termijn concurrent kan zijn voor de jongens die nu spelen."

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Feyenoord

    gerelateerd