Vloet voorlopig niet terug bij de wedstrijden van Heracles Almelo

14 januari 2022 – Rai Vloet (26) traint weer mee bij Heracles Almelo, maar een rentree in de wedstrijdselectie is nog niet nabij. De middenvelder, die lange tijd ontbrak vanwege betrokkenheid bij een dodelijk auto-ongeluk, is voorlopig nog niet klaar om te spelen.

Vloet voorlopig niet terug bij de wedstrijden van Heracles Almelo

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat heeft trainer Frank Wormuth bevestigd tegenover RTV Oost over de spelmaker, die voor het ongeluk kampte met een blessure. Zowel fysiek als mentaal is een rentree voorlopig niet aan de orde, stelt de Duitse coach. "Hij is duidelijk niet de Rai Vloet van voor het ongeluk. Je kunt duidelijk zien dat hij een uitdaging heeft met deze situatie. Ik ken hem al heel lang en weet dat hij heel sensibel is. Dit verhaal glijdt niet zomaar van hem af."

Fysiek heeft Vloet ook nog een behoorlijke lange weg te gaan, ondanks dat hij wel individueel heeft getraind. Volgens Wormuth heeft hij nog een behoorlijk gat te dichten met de andere spelers in de selectie van Heracles Almelo. "We moeten afwachten hoe lang hij nodig heeft. Maar het is niet alleen de fitheid. Ook de mentale situatie is niet perfect", aldus Wormuth.

Lees ook: Feiten over zaak Vloet: 'Betekent dat hij ook aan het werk mag'

Vloet speelde voor het ongeluk twaalf officiële wedstrijden voor Heracles Almelo, waarin hij vijfmaal scoorde. Sinds begin november ontbrak bij bij de Eredivisie-club vanwege zijn betrokkenheid bij een auto-ongeliuk. Daarbij kwam een vierjarige jongetje om het leven. 

Eredivisie

gerelateerd