Hoedt looft Ajax-huurling bij Anderlecht: "Brengt meer balans"

14 januari 2022 – Lisandro Magallán (28) kon bij Ajax absoluut geen potten breken, maar is sinds eind november opeens een onbetwiste basisspeler bij Anderlecht. Met zijn komst in het elftal is de ploeg bezig aan een knappe reeks en de huurling uit Amsterdam krijgt complimenten van coach Vincent Kompany en ploeggenoot Wesley Hoedt is ook blij met hem.

Hoedt looft Ajax-huurling bij Anderlecht: "Brengt meer balans"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat vertelt de Nederlandse centrale verdediger tegenover Het Nieuwsblad. "De kracht van onze defensie is dat we allemaal Spaans spreken", denkt Hoedt over het inpassen van Magallán, die voor zijn streak van zeven basisplaatsen slechts tweemaal een minuutje ingevallen was. Volgens coach Kompany brengt de Ajacied ook Hoedt naar een hoger niveau, al is hij het daar niet helemaal mee eens.

"Ik las dat ook, maar dat is kort door de bocht. Ik weet van mezelf dat ik de afgelopen vier à vijf maanden op een heel stabiel en hoog niveau presteer. In het begin van het seizoen liep het wat stroever omdat ik last had van een lichte blessure, maar nu voetbal ik vrijuit. Wat wel klopt, is dat de communicatie in de defensie goed zit", aldus Hoedt, over de complete achterhoede die Spaans met elkaar communiceert.

Lees ookHoedt doet Club Brugge met harde volley pijn in titelstrijd

Ook de ervaring van de Argentijn is een pluspunt. "Van Crombrugge en ik zijn niet langer de enige jongens boven de 25 jaar. Dat brengt meer balans", denkt Hoedt, die niet verwacht naar Rangers FC te vertrekken. "De sportief manager van Southampton zit nu in Glasgow, maar die gaat mij heus niet halen, hoor. Bovendien zit ik goed bij Anderlecht. Op termijn wil ik hier Champions League spelen en ik zit dicht bij Nederland."

Ajax

gerelateerd