Deyovaisio Zeefuik laat Hertha BSC alweer achter zich

14 januari 2022, 19:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Deyovaisio Zeefuik (23) heeft Hertha BSC alweer tijdelijk verlaten. De Nederlandse rechtsback wordt de rest van dit seizoen gehuurd door Blackburn Rovers. Daarbij heeft de Engelse grootmacht van het tweede niveau een optie tot koop bedongen in de overgang.

Dat heeft de Duitse club uit Berlijn vrijdag bevestigd. "Deyovaisio wil deze kans graag gebruiken om meer speeltijd te krijgen, dat moet bijdragen aan zijn verdere ontwikkeling", licht sportief technisch directeur Fredi Bobic toe over de transfer. Dit seizoen kwam hij tot dusver tot twaalf officiële optredens voor Hertha BSC.

De Duitse club nam hem in 2020 voor vier miljoen euro over van FC Groningen, waarna hij in totaal 34 duels speelde voor Hertha BSC. Daarmee is hij geen absolute vaste waarde geworden, waardoor de club uit Berlijn bereid is om te verhuren en mogelijk ook te verkopen. Blackburn Rovers, dat momenteel op de derde plaats staat in het Championship, heeft tijdens de onderhandelingen een koopoptie bedongen.

Lees ookHertha BSC pakt niet-gevaccineerde spelers hard aan met regels

Bij Blackburn Rovers wordt Zeefuik na Jan-Paul van Hecke de tweede Nederlander van de Championshipclub. Als hij zaterdag al debuteert, dan kan hij dat doen tegen het Cardiff City van landgenoot Leandro Bacuna. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen