Slagveld in top van de KKD; rode loper uit voor Emmen en ADO

14 januari 2022 – De 22e speelronde is een absoluut slagveld geworden in de hoogste contreien van de Keuken Kampioen Divisie. Met Excelsior tegen De Graafschap en NAC Breda tegen FC Volendam stonden er twee heuse toppers op het programma. Beide wedstrijden eindigden echter in 0-0 waardoor vooral FC Emmen en ADO Den Haag kunnen profiteren.

Slagveld in top van de KKD; rode loper uit voor Emmen en ADO

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Koploper FC Volendam draait een geweldig seizoen. Het had al sinds 13 augustus niet meer verloren en de laatste drie wedstrijden behaalde het negen punten. De wedstrijd tegen NAC was echter alleen in naam een topper, want NAC is momenteel de nummer negen van de competitie. Met kersverse aanwinst Naoufal Bannis (gehuurd van Feyenoord) in de basis, kwam het net als in de vorige wedstrijd niet tot scoren.

Ook de in boedvorm verkerende Robert Mühren kon een gelijkspel niet voorkomen. De Volendammer maakte vijf goals in de laatste vijf duels en gaf ook nog eens vier assists. Het bleek sowieso niet de speelronde van de KKD-topscorers, want ook Excelsior-revelatie Thijs Dallinga vond het net niet. In de wedstrijd tegen De Graafschap had Excelsior licht het overwicht, maar de runner-up kon dus niet profiteren van het puntenverlies van de koploper. De Doetinchemmers blijven op een teleurstellende zevende plek haken.

Waar ADO en Emmen niet in actie kwamen, nam de andere Eredivisie-degradant VVV-Venlo het op tegen Jong PSV, maar dat liep uit op een fiasco. Vorige week werd nieuweling Nick Venema nog de grote held, maar het ging nu met 1-4 af tegen de beloften van PSV, mede door vier goals van toptalent Johan Bakayoko. Daarmee is de ploeg van Ruud van Nistelrooij VVV (elfde) inmiddels voorbij en staat het op de tiende plek. Telstar wipte op zijn beurt over MVV heen door hen met 2-1 te verslaan en ook Roda JC deed goede zaken (0-4 winst op Almere City).

FC Eindhoven versloeg Jong Utrecht met 4-0 door doelpunten van Jort van der Sande, Charles-Andreas Brym (2x) en Joey Sleegers en heeft daarmee een knappe achtste plek te pakken.

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd