Vrouwen Barcelona trekken meer publiek dan de mannen

14 januari 2022, 23:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het vrouwenvoetbal zit de laatste jaren enorm in de lift. Niet alleen de kijkcijfers in Nederland groeien gestaag, maar ook in het buitenland is er steeds meer animo voor vrouwenwedstrijden. In Spanje is dat tot uiting gekomen in de kaartverkoop van de vrouwelijke El Clásico. Voor de wedstrijd waren binnen drie dagen al meer dan 70.000 (!) kaarten verkocht.

Daarmee trekt het zelfs meer publiek dan de mannen van FC Barcelona dit seizoen. Barcelona heeft sinds de coronacrisis én het vertrek van Lionel Messi namelijk grote problemen om het stadion te vullen. Dit seizoen waren er gemiddeld slechts 46.000 toeschouwers aanwezig in Camp Nou, terwijl het stadion een capaciteit heeft van ruim 99.000.

Daarbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat vanaf 30 december het stadion maar voor 75% gevuld mag zijn in Spanje. Het duel tussen de vrouwen van Barcelona en Real Madrid wordt pas op in maart gespeeld. In twee weken tijd staan de twee ploegen dan drie keer tegenover elkaar. Eerst in de competitie, waar Lieke Martens en co aan kop gaan en daarna in een tweeluik in de Champions League.

Lees ook: FC Barcelona krijgt stadion zelfs in CL-topper niet voor 40% vol

Barcelona vond het belangrijk dat de vrouwen gesteund werden door veel supporters, waardoor het besloot de tickets voor de helft te verlagen. Voor de wedstrijd werd aanvankelijk minimaal achttien euro per kaartje gevraagd, maar dat is inmiddels negen euro. De kans is dan ook groot dat het stadion volledig uitverkocht zal zijn in maart.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen