Driessen voorspelt: "Ajax moet recordsom betalen voor Bergwijn"

15 januari 2022 – Ajax-directeur Marc Overmars zal flink in zijn portemonnee moeten graaien om Steven Bergwijn naar de Johan Cruijff ArenA te krijgen. Het eerste bod van de Amsterdamse club op de buitenspeler van Tottenham Hotspur is inmiddels afgewezen.

Driessen voorspelt: "Ajax moet recordsom betalen voor Bergwijn"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Volgens chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf zal Ajax aan een recordsom moeten denken, wil het Bergwijn inlijven. Een hoger bedrag dus dan de 22,5 miljoen euro die de landskampioen vorig jaar betaalde voor aanvaller Sébastien Haller. "Ik denk dat Ajax richting het recordbedrag gaat", zegt Driessen bij NH Radio Sportcafé. "Haller kostte 22,5 miljoen euro. Ik denk dat je daarbij in de buurt moet komen als je Bergwijn wil halen."

Volgens De Telegraaf zou het bod van Ajax voor Bergwijn rond de achttien miljoen euro hebben gelegen, zo meldde de krant eerder deze week. Aanvankelijk had Ajax de voorkeur voor een huurperiode van Bergwijn. Daar zou Overmars nu van hebben afgezien. Omdat Bergwijn tot 2025 vastligt in Londen, zal Ajax flink in de buidel moeten tasten.

Lees ook: Slecht nieuws voor Ajax: Conte heeft Bergwijn nodig

Coach Antonio Conte hoopt echter dat Bergwijn blijft, omdat Tottenham Hotspur krap zit in de aanvallers: "Ik heb hem gevraagd of hij kan spelen tegen Arsenal, omdat hij een belangrijke optie is nu Son geblesseerd is. Op dit moment hebben we met Harry Kane en Lucas Moura maar twee aanvallers en daarna komt Bergwijn."

Ajax

gerelateerd