City verslaat Chelsea en zet grote stap richting Engelse landstitel

15 januari 2022, 15:30

Manchester City heeft de topper tegen Chelsea zaterdag in eigen huis gewonnen. Ver in de tweede helft maakte Kevin de Bruyne de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. De koploper vergroot de voorsprong op Chelsea door de zege naar dertien punten.

In het Etihad Stadium was Manchester City de bovenliggende ploeg. In de beginfase waren de manschappen van coach Pep Guardiola al een aatal keer gevaarlijk. Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga moest zich eerst op een kopbal van John Stones onderscheiden, daarna stond hij paraat om een inzet van De Bruyne te keren. Kort voor de pauze was het Jack Grealish die de grootste kans liet liggen: ook hij moest één-op-één met Kepa zijn meerdere erkennen in de Spaanse keeper.

Na rust kwam Chelsea iets meer in het spelbeeld voor, maar had het de pech dat doelman Ederson attent was om een schot van Romelu Lukaku te keren. Net in de fase waarin Chelsea zich terug in de wedstrijd had geknokt, was het De Bruyne die twintig minuten voor tijd met een hard schot de ban brak. Met een fabuleuze beweging gaf hij N'Golo Kanté het nakijken, waarna hij Arrizabalaga kansloos liet met een schot in de verre hoek.

Door de zege van Manchester City kan het de Engelse landstitel al bijna ruiken. Al moet gezegd worden dat Liverpool nog twee wedstrijden te goed heeft en de achterstand kan verkleinen tot acht punten. De ploeg van Jürgen Klopp en Virgil van Dijk komt zondag op Anfield in actie tegen Brentford.