Slot geeft tekst en uitleg bij twee winteraanwinsten van Feyenoord

15 januari 2022 – Feyenoord-trainer Arne Slot is blij met de aanwinsten die aanstaande zijn in Rotterdam-Zuid. De coach bevestigde dat de Amerikaan Cole Bassett en Patrik Walemark onderweg zijn naar De Kuip. Het worden de eerste twee aanwinsten van technisch directeur Frank Arnesen in de winterstop.

Slot geeft tekst en uitleg bij twee winteraanwinsten van Feyenoord

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tegenover ESPN werd Slot gevraagd naar de status van beide aankopen. "Bassett heeft een heel groot loopvermogen, is relatief jong en een goal kan maken", schetst de oefenmeester zijn aankomende aanwinst. Wel had hij ook een waarschuwing voor de fans. "We denken wel dat hij nog even moet wennen aan het Nederlandse voetbal. We schatten de Nederlandse competitie wat hoger in dan de Amerikaanse en dan komt hij ook nog bij en topclub. Zijn voorwaarden zijn wel goed."

Ook Walemark is daadwerkelijk op weg naar Feyenoord. "De creatieve aanvaller en heeft creativiteit in de vorm van passing, die we nog niet in onze selectie hebben. Een linkspoot, die hebben we ook nog niet", zei Slot, die de vergelijking met Steven Berghuis begrijpt. "Als je een linksbenige aanvaller ziet, die veel naar binnenkomt en gevoel heeft voor de steekpass… Dan kun je Berghuis pakken of Stengs pakken. Zo'n type is het", bevestigde Slot. De verwachting wilde hij niet te hoog maken voor de beide aanwinsten. "Maar we denken met hem wel een hele goede speler te hebben binnengehaald."

Lees ook: Arnesen bevestigt: Feyenoord versterkt zich met Zweed Walemark

Verder werd Slot ook gevraagd naar het wanneer Luis Sinisterra - hij ontbrak zaterdagavond bij Feyenoord - weer aansluit bij de A-selectie van Feyenoord. Hij heeft nog niet meegetraind met de groep, zo liet de coach weten. "We verwachten dat hij deze week weer met de groep mee gaat trainen", aldus de coach, die aangeeft dat Marcos Senesi met corona heeft gekampt en daarom op de bank startte.

Reacties

Feyenoord

gerelateerd