Rel in Spanje: spelers Betis noemen incident met buis schwalbe

16 januari 2022, 11:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Consternatie in Spanje, waar de Copa Del Rey-derby tussen Sevilla en Real Betis definitief werd gestaakt. Na een treffer van Nabil Fekir kort na rust ging het volledig mis: een fan van de thuisploeg smeet een stalen buis recht op het hoofd van Sevilla-middenvelder Joan Jordan. Spelers van Betis twijfelen echter aan de ernst.

'Een idioot zorgt dat de wedstrijd gestaakt wordt', kopt de Spaanse krant Marca zondagochtend na het schokkende moment in de derby. Ook de organisatie van de Copa Del Rey voelde zich genoodzaakt om hard in te grijpen en heeft besloten dat het restant achter gesloten deuren zal worden afgewerkt. De derby zal zondagmiddag om 16.00 uur worden hervat.

Lees ook: El Gran Derbi gestaakt na incident

Bovendien kan Real Betis nog een flinke straf verwachten, maar daar is nog geen uitspraak over gedaan. Jordan werd direct naar het ziekenhuis gebracht, maar toch trokken spelers van Real Betis de ernst van de blessure in twijfel. Op Twitter vroegen Juan Miranda en Victor Camarasa zich hardop af of de middenvelder écht zo veel pijn had aan zijn hoofd.

De spelers beweren op hun accounts namelijk dat Sevilla-coach Julen Lopetegui aasde op uitstel van de wedstrijd en naar Jordan riep dat hij zich duizelig moest gedragen. Daarmee gooiden zij opnieuw extra olie op het vuur. 

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1482471745898614790?s=20

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen