PSV met blessurepechvogel Romero in basis

16 januari 2022, 13:24   Bijgewerkt: 16 januari 2022, 14:57

Maximiliano Romero maakt zondagmiddag zijn eerste basisminuten namens PSV. De Argentijnse spits, die sinds zijn komst naar PSV met blessures worstelt, krijgt op bezoek bij FC Groningen de voorkeur boven zijn Braziliaanse concurrent Carlos Vinicius. Ook aanvoerder Marco van Ginkel keert terug op het basisformulier.

Coach Roger Schmidt houdt na de jaarwisseling het vertrouwen in Joël Drommel onder de lat. De plek van de geblesseerde André Ramalho wordt ingenomen door Armando Obispo, terwijl Jordan Teze en Mauro Junior een basisplaats hebben als vleugelverdedigers. Van Ginkel vormt het middenveld met collega's Erick Gutiérrez en Mario Götze.

De Eindhovenaren beginnen met Cody Gakpo en Ritsu Doan op de flanken. Dat betekent dat Schmidt nog geen plek heeft in zijn basiself voor aanwinst Joey Veerman, die voor miljoenen werd weggekocht bij SC Heerenveen. De Volendammer begint op de reservebank en mag hopen op zijn officiële debuut namens de koploper van de Eredivisie.

Virtueel is PSV de koppositie overigens even kwijt. Ajax stond bij rust al op een 0-3 voorsprong tegen FC Utrecht en was daarmee op weg naar de drie punten. Daarmee zouden de Amsterdammers twee punten meer hebben dan de voornaamste concurrent.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen