Sparta komt enorme blunder Coremans niet te boven

16 januari 2022, 16:23   Bijgewerkt: 16 januari 2022, 16:45

Sparta is er na een goede tweede helft niet in geslaagd om de volle buit te behalen tegen Cambuur. De Spartanen hadden het betere van het spel, maar door geschutter van hun eigen doelman in de eerste helft, was het doelpunt van Adrián Dalmau niet genoeg voor de drie punten, maar slechts voor één punt (1-1).

Door de Afrika Cup miste Cambuur zijn twee snelheidsduivels Issa Kallon en David Sambissa, maar hierdoor kon oud-Spartaan Patrick Joosten tijdens zijn debuut voor Cambuur wel gelijk zijn waarde laten zien. Zijn optreden begon wat stroef, maar naar mate de eerste helft vorderde, kwam hij beter in zijn spel. De Spartanen moesten het op hun beurt doen zonder de Nigeriaanse sluitpost Maduka Okoye.

Zijn vervanger Tim Coremans had zijn handen, blijkbaar letterlijk, vol aan Patrick Joosten. Een voorzet van de linksbuiten leek gemakkelijk te worden gevangen voor de doelman, maar dit Eredivisieweekend gaat de boeken in als weekend van de keepersblunders. Na Warner Hahn, Justin Bijlow en Xavier Mous was het de beurt aan Coremans. Hij liet de bal los en via zijn eigen knie rolde de bal na iets meer dan een half uur spelen het doel in.

Ondanks dat elk punt welkom is in de situatie van Sparta, schiet het met één punt niet heel veel op. Na de overwinning van PEC ziet Sparta de hekkensluiter met twee punten dichterbij komen. Cambuur komt op zijn beurt op gelijke hoogte met FC Utrecht.

Opstellingen en beoordelingen

SC Cambuur: Sonny Stevens 7, Jhondly van der Meer 6, Calvin Mac-Intosch 5.5, Erik Schouten 6.5, Alex Bangura 6, Jamie Jacobs 5, Mitchell Paulissen 5.5, Robin Maulun 5.5 (74' Michael Breij -), Nick Doodeman 5.5, Roberts Uldrikis 5.5, Patrick Joosten 6

Sparta: Tim Coremans 4, Giannis Masouras 5 (46' Laurent Jans ), Bart Vriends 6, Tom Beugelsdijk 5.5, Aaron Meijers 6, Sven Mijnans 6, Dirk Abels 5.5, Vito van Crooij 5, Younes Namli 5.5 (73' Bryan Smeets -), Lennart Thy 5.5 (91' Emanuel Emegha -), Adrian Dalmau 6

Man of the match: Sonny Stevens

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen