Winnend PSV tankt weinig vertrouwen richting topper tegen Ajax

16 januari 2022, 16:29   Bijgewerkt: 16 januari 2022, 16:41

PSV heeft zondagmiddag de koppositie weer overgenomen van Ajax. Op bezoek bij FC Groningen speelde de ploeg van Roger Schmidt zeker niet groots, maar won het wel (0-1). Na tien minuten spelen zette Mario Götze de eindstand op het scorebord, waardoor de Eindhovenaren als koploper het duel met Ajax van volgende week in zullen gaan.

Eerder op deze zondag zag PSV concurrent Ajax met 0-3 winnen op bezoek bij FC Utrecht, waardoor de druk weer volledig bij de Eindhovenaren lag. Zeker ook met het oog op volgende week. PSV treft over een week Ajax in eigen huis en wil dat duel als nummer één van de competitie ingaan. Roger Schmidt begon met winteraanwinst Joey Veerman op de bank, maar begon wel met Maximiliano Romero in de spits.

De Argentijnse spits kampte tot dusver met ontzettend veel blessureleed, waardoor hij nog niet van grote waarde heeft kunnen zijn voor PSV. Tegen FC Groningen kreeg hij voor het eerst de kans als spits in de basisopstelling. Door de langdurige blessure die André Ramalho heeft opgelopen, moest er ook voor het eerst geschoven worden in het hart van de defensie. Armando Obispo en Olivier Boscagli, twee linksbenige spelers, mochten het vandaag centraal achterin laten zien.

Vervolgens bleef PSV de bovenliggende partij in de eerste helft, maar veel kansen werden er niet gecreëerd. FC Groningen creëerde nog veel minder, want de Trots van het Noorden kwam nauwelijks in de buurt van PSV-goalie Joëdl Drommel. De ploeg van Danny Buijs probeerde met goed combinatievoetbal vanuit achteruit tot kansen te komen, waar bij vlagen wel erg veel risico in werd gelegd. Het werd PSV daarmee echter niet heel lastig gemaakt, terwijl de Eindhovenaren wel wat mogelijkheden hadden om de score uit te breiden. Zo schoot Ritsu Doan, oud-speler van FC Groningen, maar net naast. Dat hield in dat beide ploegen met een 0-1 ruststand de kleedkamers opzochten.

Vervolgens bleef het ook bij de kans van Duarte. FC Groningen werd niet meer gevaarlijk en het was vooral PSV dat, net zoals in de eerste helft, de lakens uitdeelde. Het spel was allesbehalve groots, maar PSV had duidelijk het veldoverwicht. Bij vlagen ontstonden er wat kansen voor de ploeg van Roger Schmidt, maar veelal ging het in de eindfase mis. Na zestig minuten voerden Danny Buijs en Roger Schmidt vanwege het rommelige spel wat wijzigingen door en maakte Veerman zijn debuut in het rood-wit.

Opstellingen en beoordelingen: *

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh 6,5, Damil Dankerlui 5, Bart van Hintum 5, Mike te Wierik 5, Bjorn Meijer 6 (77. Marin Sverko -), Laros Duarte 6,5, Tomas Suslov 6 (82. Wessel Dammers-), Daniel van Kaam 6 (Romano Postema 5), Michael de Leeuw 5 (77. Melayro Bogarde -), Cyriel Ngonge 5 (63. Paulos Abraham), Jorgen Strand Larsen 5

PSV: Joel Drommel 6, Jordan Teze 6, Armando Obispo 6,5, Olivier Boscagli 6,5, Mauro Junior 7 (93. Phillip Max -), Erick Gutierrez 6,5, Marco van Ginkel 6,5 (65. Joey Veerman 6), Mario Götze 7 (94. Phillip Mwene -), Ritsu Doan 6,5 (65. Bruma 5), Maximiliano Romero 5,5 (65. Yorbe Vertessen 6), Cody Gakpo 6,5.

Man of the Match: Mario Götze

*spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen