Brobbey kent droomrentree: "Appje Ten Hag was genoeg voor me"

16 januari 2022, 19:25

Brian Brobbey had zich zondag geen betere rentree bij Ajax kunnen wensen. De aanvaller begon in de basis bij de Amsterdammers, trof twee keer doel en won met zijn ploeg in De Galgenwaard probleemloos van FC Utrecht: 0-3. De van RB Leipzig gehuurde spits is blij om weer bij Ajax te zijn.

"Het is een hele mooie dag. Dat ik in de basis start en er direct twee maak", begint Brobbey in gesprek met De Telegraaf. Na twintig minuten tekende hij voor de 0-2 in Utrecht, kort voor rust nam Brobbey ook de derde Amsterdamse treffer voor zijn rekening. "Met Dusan Tadic op de linkerkant weet je dat je de ballen zo perfect krijgt. Of ik zenuwachtig was? Daar heb ik eigenlijk nooit last van. Nou, één keertje. In de Champions League tegen Atalanta."

Brobbey - die Ajax nog maar afgelopen zomer verruilde voor een avontuur bij de ambitieuze Bundesliga-club - werd door Ajax-trainer Erik ten Hag persoonlijk gevraagd om terug te keren. De oefenmeester had een tijdelijke vervanger van de naar de Afrika Cup vertrokken Sébastien Haller nodig. "Hij stuurde mij een appje dat hij me nodig had. Verder hebben we niet veel besproken. Ik heb ook niet apart met hem gezeten ofzo."

Brobbey heeft geen spijt van zijn avontuur bij RB Leipzig. "Als jonge jongen maak je keuzes. Het heeft me wel wat gebracht, ik heb veel geleerd van die jongens daar. Bijvoorbeeld hoe ik buiten het veld met bepaalde zaken om moet gaan. Ook ben ik nog fitter geworden. Voetballend is het wel heel anders. Bij Ajax is diepgang altijd belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen