Timber maakt grote indruk: "Heeft al mijn twijfels weggenomen"

16 januari 2022 – Ajax won zondag zeer overtuigend van FC Utrecht en hield daarin voor de verandering maar weer eens de nul. De Amsterdamse defensie incasseerde in negentien Eredivisiewedstrijden slechts vier tegentreffers. De doorgebroken Jurriën Timber speelt daarin een belangrijke rol en kreeg dan ook weer veel complimenten over zijn vertoonde spel.

Timber maakt grote indruk: "Heeft al mijn twijfels weggenomen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Na afloop spraken analisten Kenneth Perez en Marciano Vink bij ESPN positief over zowel de ontwikkeling van Timber als van Antony. "Antony maakt eigenlijk constant een goede indruk. Hij is een hele goede speler, niet alleen voor de Eredivisie. Dit is precies wat ik van hem wilde zien. Ik ben heel benieuwd of hij hogerop kan. Hij is een klein mannetje, maar ook in duel met bijvoorbeeld Tyrell Malacia laat hij zich niet wegzetten."

Volgens Perez gaat Ajax dan ook veel geld aan hem verdienen bij een eventuele transfer. "Dat wordt wel de klapper. Hij is niet voor niets Braziliaans international. Maar er staat iemand in de verdediging die ik eigenlijk nog beter vind. Timber is in alles wat hij doet rustig, hij raakt nooit in paniek. Ik had mijn twijfels over of hij groot genoeg zou zijn voor de Europese top, waar die twijfels heeft hij echt weggenomen. Door zijn snelheid kun je één-op-één spelen."

Lees ook: Vier Eredivisietalenten op 'Ones to Watch'-lijst UEFA

Vink is het volledig met zijn collega eens. "Hij voorziet al waar het gevaar en de problemen kunnen ontstaan. Hij is snel, sterk en kan fantastisch voetballen. Het ziet er allemaal heel koel uit." Timber brak vorig seizoen door bij Ajax en staat inmiddels op bijna veertig Eredivisiewedstrijden op twintigjarige leeftijd.

Reacties

Ajax

gerelateerd