Van Hanegem ergert zich: 'Godallemachtig, wat was Utrecht slecht'

17 januari 2022 – Willem van Hanegem heeft met de nodige verbazing naar de wedstrijden in de Eredivisie gekeken. In zijn column in het Algemeen Dagblad laat hij maandag onder andere zijn licht schijnen over de zege van Ajax in De Galgenwaard op FC Utrecht.

Van Hanegem ergert zich: 'Godallemachtig, wat was Utrecht slecht'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Amsterdammers wonnen met 0-3 en die stand was halverwege al bereikt. 'Ajax begon goed in de Galgenwaard hoor, maar godallemachtig, wat speelde dat FC Utrecht slecht zeg', ergert Van Hanegem zich. 'Spits Brian Brobbey speelde in Duitsland zelden tot nooit en kijk eens: na 45 minuten had hij er al twee in liggen, omdat wij hier gewoon nauwelijks verdedigen. We staan meters van spitsen af, bouwen ook nog eens op als het niet kan en lopende mensen volgen, dat kunnen we blijkbaar gewoon niet.'

Van Hanegem vindt het ontbreken van Willem Janssen in de opstelling van FC Utrecht zonde. Met hem erbij hadden de Domstedelingen wellicht beter voor de dag kunnen komen. 'Centrale verdediger Willem Janssen zit daar dit seizoen op de bank. Als wisselspeler voor de duidelijkheid. Waarom eigenlijk?', vraagt Van Hanegem zich af.

Lees ook: Van Hanegem in  column vol onbegrip over vrije week Feyenoord

Hij vervolgt: 'Als de zwakke spelers Mike van der Hoorn en Mark van der Maarel het centrum moeten vormen en hij mag niet meedoen, dan vindt die trainer René Hake hem vast slecht. Natuurlijk, Janssen is geen materiaal voor Oranje en ook nooit geweest, maar hij organiseert goed, is fanatiek, kan best redelijk voetballen en heeft ook nog inzicht. Die kwaliteiten had FC Utrecht vast kunnen gebruiken tegen Ajax.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd