De Mos heeft tip voor Schmidt: "Daar heeft Blind een hekel aan"

17 januari 2022, 19:15

Als het aan Aad de Mos ligt, wijzigt PSV-trainer Roger Schmidt zijn systeem in de topper tegen Ajax. De oud-trainer denkt dat een omschakeling van 4-3-3 naar 4-4-2 de Eindhovenaren goed zou doen. In dat geval moet er een plek vrijkomen voor winteraanwinst Joey Veerman.

"Het middenveld is zonder Sangaré (Afrika Cup, red.) kwetsbaar", zegt De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De Mos ziet de wedstrijd tussen de koploper en nummer twee van de Eredivisie in 2-2 eindigen. "Die kwetsbaarheid zou zondag wel eens duidelijk kunnen worden, met Gutiérrez, Van Ginkel en Götze op het veld."

Schmidt zou er volgens De Mos dus goed aan doen om Veerman te laten beginnen. De van sc Heerenveen overgekomen middenvelder maakte afgelopen weekend in het uitduel bij FC Groningen (0-1) zijn debuut in dienst van PSV. "Ajax heeft natuurlijk twee aanvallende middenvelders: Berghuis en Gravenberch. Daar zal PSV rekening mee moeten houden. Ik denk dat een versterkt middenveld noodzakelijk is om tegen Ajax een goed resultaat te halen."

Lees ook: De Mos bombardeert PSV tot favoriet in kraker tegen Ajax

4-4-2 is volgens De Mos de sleutel naar succes in een voor PSV cruciaal duel. Als de Eindhovenaren winnen, slaat de ploeg een gat van vier punten met de landskampioen. "Met Romero en Vinícius in de aanval. Speel de lange bal in de hoeken, daar hebben Blind en Mazraoui een hekel aan. PSV moet iets verzinnen en met een diamant op het middenveld gaan spelen", besluit de oud-trainer van beide clubs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen