Wiegman grijpt naast derde titel, Tuchel valt in de prijzen

17 januari 2022 – Sarina Wiegman is niet verkozen tot beste coach in het vrouwenvoetbal in 2021. De Nederlandse trainer werd tijdens het FIFA-gala verslagen door Emma Hayes. Bij de mannen ging de prijs naar Chelsea-coach Thomas Tuchel.

Wiegman grijpt naast derde titel, Tuchel valt in de prijzen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Wiegman, voormalig bondscoach van de Oranje Leeuwinnen en tegenwoordig in dienst van de Engelse bond, was samen met Hayes (Chelsea) en Lluís Cortés (FC Barcelona) genomineerd voor The Best Woman's Coach Award. In 2017 en 2020 werd Wiegman verkozen tot beste coach, ditmaal kreeg Hayes de voorkeur.

Tuchel
Tuchel was samen met Roberto Mancini (Italië) en Pep Guardiola (Manchester City) genomineerd voor de trainersprijs. Hoewel het City van Guardiola in de Premier League beter presteerde dan het Chelsea van Tuchel, won laatstgenoemde The Best FIFA Men's Coach. Uiteraard heeft dat te maken met de enigszins onverwachte eindzege van de Londense club in de Champions League.

Het is het derde jaar op rij dat de prijs voor beste trainer van het jaar gewonnen wordt door een Premier League-trainer. In 2020 en 2021 won Jürgen Klopp (Liverpool) de award.

Lees ookMendy troeft Donnarumma en Neuer af in strijd om FIFA-prijs

Reacties

Eredivisie

gerelateerd