Jong Ajax verlengt ongeslagen reeks met late overwinning

17 januari 2022, 21:57

Jong Ajax heeft maandagavond de ongeslagen reeks in de Keuken Kampioen Divisie verlengd. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag hield door een laat doelpunt zelfs drie punten over aan de ontmoeting met FC Den Bosch (2-1).

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat Jong Ajax een wedstrijd verloor. Dat gebeurde op 1 oktober voor het laatst. Sindsdien wonnen de talenten uit Amsterdam acht keer en speelden zij vier keer gelijk. Thuis tegen FC Den Bosch bleef Jong Ajax voor de dertiende wedstrijd op rij ongeslagen.

Christian Rasmussen zette Jong Ajax na ruim twintig minuten op voorsprong nadat hij per toeval een afgeslagen schot van Amourricho van Axel Dongen voor de voeten kreeg. De 1-0 bleef ondanks kansen over en weer lang op het scorebord staan, totdat Liam van Gelderen twintig minuten voor tijd de bal inleverde en Sebastiaan van Bakel daarvan profiteerde.

Het bleek niet het laatste doelpunt van de wedstrijd. De beloften uit Amsterdam kwamen vlak voor tijd opnieuw op voorsprong. Met een rake kopbal zorgde Ar'Jany Martha ervoor dat de punten op De Toekomst bleven. Jong Ajax is dankzij de zege in punten gelijk gekomen met nummer twee Excelsior, FC Den Bosch blijft steken op de twaalfde plaats.