BVO's werken aan terugkeer van de fans, burgemeester reageert

18 januari 2022 – Het moment dat er voetbalfans weer welkom zijn in het stadion, komt steeds dichterbij. Niet alleen gaf het kabinet te kennen dat er er bij een volgende versoepeling aandacht zal zijn voor de evenementenbranche - waaronder ook het betaalde voetbal valt. Ook zijn de voorbereidingen van de Nederlandse voetbalclubs begonnen voor de terugkeer van supporters in het stadion.

BVO's werken aan terugkeer van de fans, burgemeester reageert

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat meldt het ANP althans. Na de eerdere gezamenlijke boodschap dat de clubs de deuren in februari sowieso weer openen voor de fans - desnoods demonstratief - is er op de achtergrond ook serieus gewerkt aan de voorbereidingen van dat plan. Diverse clubs uit de Eerste Divisie, waaronder VVV-Venlo, TOP Oss, ADO Den Haag, FC Eindhoven, Excelsior en Almere City FC, hebben de gesprekken geopend voor de terugkeer van de fans.

Als de gesprekken over een legale terugkeer van de fans in het stadion niets oplevert, dan is de huidige insteek van de BVO's nog steeds om de supporters als demonstratie in elk geval eenmalig een plek te geven in het stadion. Dat is wat de clubs momenteel lokaal proberen af te stemmen met de daarvoor juiste bewindslieden - meestal de burgmeesters.

Lees ookKeihard statement Nederlandse BVO's: stadions in januari open

Paul Depla, de burgervader van Breda en ook wel de voetbalburgemeester genoemd, geeft tegenover het NRC aan dat er wel gereageerd zal worden op de actie vanuit de overheid. "Wij kunnen niet zomaar voor één keer de andere kant opkijken. Als regels worden overtreden, wordt er áltijd handhavend opgetreden", stelt hij in de ochtendkrant. "We tonen begrip voor de acties, maar er volgt altijd een waarschuwing. Niet voor niets zijn de kroegen na zo'n protestdag niet meer opengeweest."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd