'Noni Madueke moet vrezen voor celstraf wegens vals rijbewijs'

18 januari 2022, 17:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noni Madueke moet binnenkort voor de rechter verschijnen vanwege het tonen van een vals Engels rijbewijs. De negentienjarige aanvaller van PSV werd eind vorig jaar aangehouden door de marechaussee op Eindhoven Airport en moet daardoor vrezen voor een flinke straf. Met dat nieuws pakte journalist Jesper Langbroek uit. Inmiddels hebben De Telegraaf en Eindhovens Dagblad het bevestigd.

Volgens Langbroek overlegde Madueke het valse paspoort op 29 december. Bronnen binnen de politie en de marechaussee konden niet bevestigen dat het om de speler van PSV gaat, maar meldden wel dat de verdachte een negentienjarige man betrof die woonachtig is in Eindhoven. Madueke zal daardoor binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Langbroek meldt dat de aanvaller moet vrezen voor een forse straf. Hij meldt dat Madueke maximaal vijf jaar in de gevangenis kan belanden of een boete van tot de 82.000 euro zou moeten betalen.Dat is de maximale straf die staat voor het delict dat hij heeft gepleegd. Het Eindhovens Dagblad trekt echter in of hij die maximale straf daadwerkelijk krijgt. Volgens de goed ingevoerde krant hangt Madueke een boete of werkstraf boven het hoofd. Daar is uiteraard nog geen beslissing over genomen. De rechtbank kan hem beschuldigen van rijden zonder geldig rijbewijs of zelfs valsheid in geschrifte.

Momenteel kampt de aanvaller van PSV met een spierblessure, waardoor hij al maanden uit de roulatie is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen