Everton stelt interim-coach aan en benadert Rooney

18 januari 2022, 19:30

Duncan Ferguson heeft de komende wedstrijden de leiding over Everton. De Schotse assistent-coach neemt tijdelijk het stokje over van de onlangs ontslagen Rafael Benitez. Het is echter niet de bedoeling dat Ferguson de nieuwe hoofdcoach wordt van de kwakkelende Premier League-club: er wordt nog altijd geaasd op een grote naam.

Clubicoon Wayne Rooney is naar verluidt topkandidaat voor de klus bij Everton. The Toffees hebben inmiddels al een lijntje uitgegooid naar de Engelsman en hebben volgens Sky Sports reeds contact gelegd met Derby County. Everton hoopt dat Rooney op zeer korte termijn de overstap kan maken naar de in degradatienood verkerende club, maar het is niet duidelijk of Derby daaraan mee wil werken.

Ook de namen van onder meer Frank Lampard en Roberto Martínez passeerden de revue. Laatstgenoemde gaat echter zeer waarschijnlijk niet aan de slag bij Everton. De Spaanse coach kende een succesvolle periode bij de club, maar staat momenteel onder contract bij de Belgische bond. Met het oog op het WK is België niet van plan de bondscoach te laten gaan.

Alle pijlen zijn daarom gericht op Rooney. Hij moet Everton helpen de weg omhoog in te zetten. Everton staat slechts zestiende en slikte afgelopen weekend een gevoelige 2-1 nederlaag tegen degradatiekandidaat Norwich City. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt daardoor nog slechts zes punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen