Marokko voorkomt clash met topland dankzij fraaie goal Hakimi

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 januari 2022 – Marokko heeft de tot dinsdagavond perfecte poulefase afgesloten met een gelijkspel. De Leeuwen van de Atlas deelden de punten met Gabon (2-2) en eindigden daarmee bovenaan in poule C. AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal bleef negentig minuten op de reservebank.

Marokko voorkomt clash met topland dankzij fraaie goal Hakimi

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het verschil tussen eindigen op plek één of twee is nogal fors tijdens deze editie van de Afrika Cup. Groepswinnaars kunnen bijvoorbeeld worden gekoppeld aan het matige Guinee of Burkina Faso, terwijl in het slechtste scenario het rampzalig spelende Egypte de tegenstander kan zijn. Nummers twee kunnen hun borst met affiches tegen bijvoorbeeld Ivoorkust, Kameroen, Nigeria en Senegal natmaken.

Marokko wist die toplanden dankzij een late remise te voorkomen. Het was Jim Allevinah die Gabon al na 21 minuten op voorsprong schoot. Een zege leverde het niet op. Twintig minuten voor tijd trok Soufiane Bouafal de stand vanaf elf meter gelijk. Hoewel Gabon na een eigen goal van Nayef Aguerd nogmaals op voorsprong kwam, zorgde Achraf Hakimi met een vrije trap voor het hoogtepunt van de avond.

Eerder op de avond verzekerde Senegal zich met een doelpuntloos gelijkspel tegen Malawi van de groepswinst. Het land van Sadio Mané sprokkelde weliswaar slechts vijf punten, maar bleef nummer twee Guinee voor. Dat land ging in de laatste wedstrijd met 2-1 onderuit tegen Zimbabwe.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd