Dortmund blameert zich in beker tegen tweededivisionist

18 januari 2022, 23:20

Borussia Dortmund heeft zichzelf flink voor schut gezet in de DFB Pokal. De nummer twee van de Bundesliga begon als overduidelijke favoriet aan het treffen van Tweede Bundesliga-club Sankt Pauli, maar de koploper van het tweede niveau onderstreepte de ambitie om komend seizoen actief te zijn op het hoogste niveau.

Dortmund begon dramatisch aan de wedstrijd. Al na vier minuten opende Etienne Amenyido de score namens de thuisploeg. Dat Dortmund niet bij de les was, bleek uit de tweede treffer van de avond. Kort na rust schoot Axel Witsel de bal namelijk in eigen doel. Dortmund kreeg een donderspeech in de rust en hoopte zich op te richten, maar dat lukte uiteindelijk niet.

En dat terwijl Dortmund bepaald niet met een B-elftal aan de aftrap verscheen. Topspelers als Marco Reus, Thorgan Hazard en Jude Bellingham hadden een basisplaats, evenals superspits Erling Haaland. De Noor bracht de spanning met een benutte strafschop weliswaar terug, maar het mocht niet meer baten. Daar kon ook de ingevallen Donyell Malen geen verandering in brengen.

Sankt Pauli zorgde daarmee voor een daverende stunt. Omdat eerder al Bayern München uit het toernooi werd geknikkerd en ook clubs als VfL Wolfsburg en Bayer Leverkusen al uitgeschakeld zijn, mogen veel kleine clubs dromen van de prijs. Topfavorieten lijken nu SC Freiburg en RB Leipzig.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen