Excelsior Maassluis treft Ajax: "Niet met ontzag naar de ArenA"

19 januari 2022, 21:15

Dogan Corneille heeft enorm veel zin in de wedstrijd tussen zijn Excelsior Maassluis en Ajax. De trainer van de amateurs uit Zuid-Holland heeft echter ook een duidelijke boodschap voor zijn spelers. De oefenmeester hoopt donderdagavond natuurlijk stiekem op een stuntje.

"Dit is natuurlijk een wedstrijd waar ik mijn spelers niet voor hoef te motiveren", aldus Corneille in gesprek met ESPN. "Iedereen is gretig en fit. Ineens is niemand geblesseerd. De wedstrijd leeft enorm en we worden dagelijks aangesproken. Er was aandacht van Zappsport en De Telegraaf tot de lokale zenders. Dat is wel heel bijzonder."

Corneille wil niet dat zijn spelers de wedstrijd als een soort schoolreisje zien. "Het is de grootste valkuil dat je met groot ontzag naar de ArenA gaat. Als de jongens met de telefoontjes in de hand de ArenA bekijken, sta je al met 1-0 achter. Je moet daar heen gaan met het gevoel dat je gaat winnen. Al is het maar een procent, in die ene procent moet je dan heilig geloven."

Donderdagavond trappen Ajax en Excelsior Maassluis om 20.45 uur af in de Johan Cruijff ArenA. "Het is appeltje eitje. Wij willen het in de eerste helft beslist hebben, dan kunnen we het de tweede helft uittikken. We moeten gewoon weer werken de dag erna, dus een verlenging zien we niet zitten", besloot een lachende trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen