Liverpool is Salah langer kwijt, 'Nederlands' doelpunt bij Nigeria

19 januari 2022, 23:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Egypte heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finale van de Afrika Cup. Dankzij een zege op Sudan legde de ploeg van bondscoach Carlos Queiroz op de tweede plaats. Nigeria behield zijn foutloze status door Guinea-Bissau opzij te zetten.

Egypte - Sudan 1-0

Voor de derde keer deze Afrika Cup viel er slechts één doelpunt in een wedstrijd van Egypte. Na een nederlaag tegen Nigeria (1-0) en een zege op Guinea-Bissau (0-1) werd met miniem verschil gewonnen van Sudan.

Het verschil werd gemaakt door Mohamed Abdelmoneim, die na een halfuur de 1-0 tegen de touwen kopte en in het restant van de wedstrijd ervoor zorgde dat Sudan niet tot scoren kwam. Door de kleine zege gaat het Egypte van sterspeler Mohamed Salah als nummer twee door naar de achtste finale. Daarin zal de winnaar van Groep E de tegenstander zijn. Ivoorkust, Equatoriaal-Guinea, Sierra Leone en Algerije zijn de mogelijke tegenstanders.

Guinea-Bissau - Nigeria 0-2

Nigeria sloot de groepsfase van de Afrika Cup af met een overwinning met een Nederlands tintje. Umar Sadiq, voormalig speler van NAC Breda, opende tien minuten na rust de score tegen Guinea-Bissau. De in Haarlem geboren William Troost-Ekong besliste vervolgens de wedstrijd door in de rebound raak te schieten.

Het is nog niet bekend tegen wie Nigeria het in de achtste finale opneemt. De tegenstander zal de nummer drie van Groep B, E of F zijn.