Bergwijn held van Tottenham Hotspur na krankzinnige slotfase

19 januari 2022 – Steven Bergwijn heeft Tottenham Hotspur woensdagavond op spectaculaire wijze de volle buit bezorgd tegen Leicester City. De Nederlandse aanvaller boog in een krankzinnige slotfase eigenhandig een achterstand om door zowel in minuut 95 als 97 te scoren: 2-3.

Bergwijn held van Tottenham Hotspur na krankzinnige slotfase

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Eigenlijk had de wedstrijd tussen Leicester en Spurs in december gespeeld moeten worden. Toen gooide een corona-uitbraak bij de kampioen van 2016 roet in het eten. Woensdag stonden de ploegen alsnog tegenover elkaar.

De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd was voor Harry Kane, wiens inzet van de doellijn werd gehaald door Luke Thomas. Toen de Spurs-spits het vijandelijke doel even later opnieuw onder vuur nam, ontbeerde het hem opnieuw aan geluk. Ditmaal belandde zijn poging op de lat. Tegen de verhouding in scoorde Leicester vervolgens wel. Patson Daka tekende halverwege de eerste helft voor de 1-0.

Spurs liet zich niet van de wijs brengen en poetste de achterstand al snel weg. Kane, die al twee keer dicht bij een doelpunt was geweest, schoot raak na voorbereidend werk van Harry Winks. De Engelse spits had daarna ook zijn tweede van de avond kunnen maken, maar zijn poging zeilde over. Zo zochten de ploegen halverwege met een 1-1 stand de kleedkamers op.

In de tweede helft waren kansen schaars. Toch werd er nog wel gescoord. Een kwartier van tijd zorgde Maddison na een fraaie aanval (en met wat geluk in de afronding) voor de 2-1. Het was voor de Engelse middenvelder alweer zijn vijfde doelpunt in zeven competitiewedstrijden. Met Steven Bergwijn als invaller probeerde Spurs de schade te repareren, maar ook de Nederlandse aanvaller leek het verschil niet te kunnen maken.

Leek, want diep in blessuretijd maakte Bergwijn de verdiende 2-2. Daar bleef het niet bij, want een minuut later tekende de aan Ajax gelinkte aanvaller ook voor de 2-3 door Kasper Schmeichel te omspelen en de bal via de paal over de doellijn te werken.

Reacties

Premier League

gerelateerd