Bergwijn door het dolle heen na heldenrol: "Dit is fantastisch"

19 januari 2022 – Steven Bergwijn kan zijn geluk niet op na zijn wonderlijke invalbeurt tegen Leicester City. De aanvaller was met twee doelpunten in extremis goud waard voor Tottenham Hotspur.

Bergwijn door het dolle heen na heldenrol: "Dit is fantastisch"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Bergwijn maakte tien minuten voor tijd bij een 2-1 achterstand zijn opwachting. Diep in blessuretijd deed hij waarvoor hij was ingebracht: de 2-2 op het scorebord zetten. Vervolgens maakte hij het feestje compleet door ook de 2-3 te maken. "Dit is fantastisch. Ik ben blij met mijn doelpunten. De trainer vertelde me dat ik zou kunnen scoren als ik het de verdedigers moeilijk zou maken en ik dicht bij Harry (Kane, red.) zou blijven", aldus Bergwijn na afloop tegen de BBC.

Het waren voor Bergwijn pas zijn eerste competitiedoelpunten van het seizoen. "Het is een lastig seizoen geweest met een paar blessures. Harry, Sonny (Heung-min Son, red) en Lucas (Moura, red.) doen het goed. Ik moet hard werken en mezelf laten zien als ik inval", vervolgt de voormalig speler van PSV.

Ajax wil Bergwijn overnemen van Spurs, maar het is nog maar de vraag of de Engelse club hem laat gaan. Antonio Conte wil hem liever niet kwijt. "Hij is een belangrijke speler met specifieke kwaliteiten. Niemand anders in het team heeft die kwaliteiten. Hij is technisch onderlegd, kan een mannetje passeren, scoren en is fit", zegt de Italiaanse trainer. "Hij is een belangrijke optie voor mij. Ik kan hem als basisspeler gebruiken of laten invallen."

Reacties

Premier League

gerelateerd