Mertens houdt rekening met Napoli-vertrek: "Moet realistisch zijn"

20 januari 2022, 15:54

Dries Mertens houdt er serieus rekening mee dat hij bezig is aan zijn laatste maanden bij Napoli. De aanvaller heeft een aflopend contract, waarbij de Italiaanse club wel een optie heeft om dat te verlengen. De Belg wil niet op de zaken vooruitlopen, maar weet dat het na negen jaar trouwe dienst zomaar einde verhaal kan zijn.

"Ik moet realistisch zijn: de club heeft me misschien niet meer nodig", vertelt Mertens in gesprek met Corriere dello Sport. Dit seizoen nog wordt de aanvaller 35 jaar, waardoor zijn carrière in principe een aflopende zaak is. "Ik heb een optie in mijn contract die de club kan lichten. Er zijn twee manieren waarop het kan gaan: of ik blijf of ik zal afscheid moeten nemen. Mocht dat laatste gebeuren, dan zal iedereen bij mij thuis huilen. Ik, mijn vriendin en zelfs de baby."

Als het aan hem ligt, blijft hij 'gewoon' actief in Napels. "Ik ben hier gelukkig, maar ik moet realistisch zijn. Napoli heeft mij misschien wel niet meer nodig. Is dat het geval, dan ga ik dat accepteren. Ik moet vooral dankbaar zijn met de kans die ik hier gekregen heb", aldus de aanvaller, die in Nederland speelde voor AGOVV, FC Utrecht en PSV. Na zijn periode in Eindhoven verkaste hij naar Napels, waar hij de topscorer allertijden werd van de club.

"Ik moet veel blijven scoren. Dan moet de voorzitter me wel houden. Ik moet laten zien waarom het voor hem de moeite waard zou zijn om mijn contract te verlengen", vertelt Mertens, waarna de aanvaller nog met een extra optie komt. "Ik heb nog wel een joker in petto: hij hoeft niet veel geld te betalen voor een nieuwe aanvaller, hij mag mijn zoon vast een contract geven. Hij heeft nog een lange carrière voor de boeg. Dan kan ik mijn huis hier gewoon houden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen