Soap Dembélé compleet: statement speler, vakbond én Barcelona

20 januari 2022 – FC Barcelona-aanvaller Ousmane Dembélé (24) heeft donderdag voor het eerst gereageerd op zijn verbanning. De Franse buitenspeler werd door Xavi gepasseerd, omdat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Daarop is hij zelf met een statement gekomen en hij kreeg bovendien bijval van de Spaanse vakbond.

Soap Dembélé compleet: statement speler, vakbond én Barcelona

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

'Denk niet dat ik al uit het project ben', staat onder meer te lezen in de openbare verklaring van Dembélé. 'Ze moeten niet spreken over de intenties die ik nooit heb gehad. Ik heb een contract getekend en ben gewoon beschikbaar voor Xavi. Ik ga niet opgeven', vervolgt de aanvaller, die ook een langer verblijf niet uitsluit. 'Er zijn momenteel contractbesprekingen gaande tussen mij en de club. Mijn zaakwaarnemer is er mee bezig, ik concentreer me alleen op de prestaties op het veld.' Ook laat hij weten niet al in januari te willen verkassen. 

De peperdure buitenspeler was de laatste jaren heel veel geblesseerd bij FC Barcelona en kon zijn transfersom daardoor nooit waarmaken. Dat hij zijn contract niet wil verlengen in Catalonië en daar niet duidelijk over is geweest, daar baalt men van, zo legt technisch directeur Mateu Alemany op het clubkanaal uit. "We zijn al sinds juli in gesprek met het management van Dembélé. Er zijn verschillende aanbiedingen gedaan, in totaal al zes of zeven", aldus Alemany.

"De aanbiedingen zijn stelselmatig afgewezen door Dembélé. Elf dagen voor het ingaan van de laatste contractfase weet FC Barcelona dat de speler niet wil verlengen. Daardoor is hij niet langer toegewijd aan het project van Barcelona", vervolgt Alemany. "Hij en zijn zaakwaarnemers hebben te horen gekregen dat ze de club moeten verlaten en een transfer moeten zoeken voor 31 januari. Onze coach wil geen speler die niet langer deel uitmaakt van het project. Niet opgenomen worden in de wedstrijdselectie is daar onderdeel van."

Lees ook: Barça is wachten zat: Dembéle moet deze maand nog weg

Steun voor Dembélé
Er is niet alleen kritiek op de aanvaller van FC Barcelona, maar de Spaanse spelersbond AFE heeft het juist opgenomen voor Dembélé. De organisatie zet namelijk grote vraagtekens bij de opstelling van de Catalaanse grootmacht. Zij stellen dat het niet netjes is van de club. "Elke speler heeft het recht om behandeld te worden zoals al zijn ploeggenoten." Ook wordt het gezien als een manier om druk te zetten op de aanvaller, iets dat niet toegestaan zou zijn. Daarnaast mag het feit dat hij wil transfervrij zou willen vertrekken, geen reden zijn van een verplicht vertrek in de winterstop.

Reacties

LaLiga

gerelateerd