Veel andere namen in opstelling Ajax; debuut Gorter

20 januari 2022, 19:51

Erik ten Hag heeft er bij Ajax voor het bekerduel tegen Excelsior Maassluis opnieuw voor gekozen om veel wijzigingen door te voeren. Terwijl meerdere vaste krachten rust krijgen voor de topper tegen PSV, geeft de trainer meerdere reserves de kans om zich te laten zien. Debutant Jay Gorter is een van de opvallendste namen in de basiself. 

Gorter werd vorige zomer naar Amsterdam gehaald nadat hij een ongekend goed jaar had gehad bij Go Ahead Eagles. De club promoveerde en zelf was hij de minst gepasseerde doelman van de competitie. Bij Ajax werd echter al snel duidelijk dat het een aankoop voor de toekomst betrof. Ondanks de keepersperikelen eerder dit seizoen was hij nooit een serieuze optie onder de lat bij Ajax 1. Tegen de amateurs van Excelsior Maassluis krijgt de 21-jarige goalie dus wel de kans om zich te laten zien.

Dat geldt niet alleen voor hem. Zo krijgt een groot aantal van de gebruikelijke namen rust in aanloop naar de kraker tegen PSV. Antony en Jurriën Timber zijn de enige twee vaste krachten die ook vandaag aan de aftrap staan. Ook Davy Klaassen en Nicolas Tagliafico staan weer eens vanaf het begin op het veld. Laatstgenoemde werd de afgelopen week veelvuldig gelinkt aan een vertrek uit Amsterdam.

Lees ook: 'Napoli wordt serieus voor Tagliafico; Marseille valt af'

Verder koos Ten Hag vooral voor jonge spelers. Dat varieert van spelers met enige ervaring als Danilo, Perr Schuurs en Devyne Rensch, tot spelers die pas net bij het eerste elftal komen kijken. Tot de laatste categorie behoren Kenneth Taylor, Youri Regeer en Amourricho van Axel Dongen.

Het duel tegen Excelsior Maassluis begint om 21.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen