Feyenoord moet clubrecord breken voor de koopoptie van Bassett

20 januari 2022 – Feyenoord heeft de komst van Cole Bassett (20) officieel afgerond. De Amerikaanse middenvelder heeft zijn medische keuring namelijk met succes doorstaan en is donderdagavond laat gepresenteerd. Hij wordt officieel voor anderhalf seizoen gehuurd. Als de Rotterdammers de uitonderhandelde koopoptie van het talent gaan lichten, dan komt er een recordbedrag op tafel voor de Colorado Rapids.

Feyenoord moet clubrecord breken voor de koopoptie van Bassett

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat schrijft de Amerikaanse journalist Tom Bogert donderdagavond althans, terwijl Feyenoord de speler officieel heeft gepresenteerd. 'Bassett maakt in afwachting van zijn werkvergunning aankomend weekend nog geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie voor de uitwedstrijd tegen NEC', schrijven de Rotterdammers in het perscommuniqué. Daardoor zou hij in de derby tegen Sparta Rotterdam kunnen debuteren. 

In het persbericht wordt ook duidelijk dat de kersvers Amerikaans international afgelopen zomer ook al op het lijstje stond. "Zijn komst bleek toen nog niet haalbaar voor ons", licht technisch directeur Frank Arnesen toe. "Heel mooi dat we het met deze huurconstructie en optie tot koop nu wel voor elkaar hebben gekregen, zodat hij dit seizoen al kan aansluiten bij de selectie."

Als Feyenoord de middenvelder definitief wil overnemen, moet er minimaal zo'n twee miljoen euro op tafel komen voor Bassett – als de informatie van Bogert klopt. Het hoogste bedrag wat de MLS-club tot dusver opstreek voor een voetballer, was namelijk nog geen twee miljoen euro voor Sam Vines, die recentelijk naar Royal Antwerp vertrok. Deze (mogelijke) transfersom zal daar in elk geval overheen gaan.

Arnesen: "Cole is een typische box-to-box speler met een enorm loopvermogen. Daarmee kan hij zowel aanvallend als verdedigend een belangrijke schakel zijn in een elftal. Bovendien is hij met beide benen behoorlijk comfortabel aan de bal. Hij heeft alles in zich om hier bij Feyenoord de volgende stappen in zijn ontwikkeling te zetten en een nog completere speler te worden. Die tijd en dat vertrouwen krijgt hij ook."

Lees ookSlot geeft tekst en uitleg bij twee winteraanwinsten van Feyenoord

Feyenoord betaalt een huursom aan de Colorado Rapids en opgeteld met de koopoptie, komt het bedrag daar bovenuit. Omdat er tot dusver nog geen concreet transferbedrag is uitgelekt, is het onduidelijk of technisch directeur Arnesen in totaal veel meer dan minimaal het record (twee miljoen euro) op tafel moet leggen.


Reacties

Feyenoord

gerelateerd