Feyenoord-aanwinst Bassett vergelijkt zichzelf met Til

21 januari 2022 – Cole Bassett heeft zijn eerste interview als speler van Feyenoord gegeven. De Rotterdammers huren de Amerikaanse middenvelder tot het einde van het seizoen van Colorado Rapids. Als Bassett goed bevalt, dan heeft Feyenoord de optie om hem definitief in te lijven.

Feyenoord-aanwinst Bassett vergelijkt zichzelf met Til

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

?Feyenoord maakte de komst van Bassett donderdag wereldkundig. De twintigjarige Amerikaan heeft voor een Nederlands avontuur gekozen om zichzelf uit te dagen. "Ik wil mezelf hier ontwikkelen en alles uit mijn carrière halen. En ik zou mezelf in de kijker van het nationale team van de Verenigde Staten willen spelen. Voor mijn gevoel is dit op dit moment de beste stap die ik kan zetten", aldus de nieuweling.

Ondanks dat hij nog maar twintig jaar is, heeft Bassett meer dan zeventig wedstrijden in de Major League Soccer gespeeld. "Ik had het geluk dat Colorado Rapids al vroeg vertrouwen in mij had. Op mijn zeventiende lieten zij mij een maand na mijn eerste contractondertekening al debuteren. Niet veel clubs staan er op dit manier in, al helemaal niet in de Verenigde Staten. Ik heb geluk gehad met de kansen die ik kreeg en sindsdien heb ik meer dan mijn uiterste best gedaan", gaat hij verder.

Bassett ziet in de Feyenoord-selectie iemand met dezelfde kwaliteiten als hij rondlopen. "Mijn speelwijze mag je vergelijken met de manier waarop Guus Til speelt. Ik ben aanvallend ingesteld en ik kom graag voor de goal om te scoren, maar ik kan het team ook energie geven. Ik denk dat dat mijn toegevoegde waarde aan het team kan zijn."

De Amerikaan heeft zijn eerste gesprek met Arne Slot ook al achter de rug. "Hij kent de bondscoach van Amerika persoonlijk. Zij speelden vroeger met elkaar bij PEC Zwolle. Dat is natuurlijk een leuke connectie, wat ook helpt bij het opbouwen van een band. Als ik weer in de Verenigde Staten kom, weet bondscoach Gregg Berhalter precies wat ik hier onder Arne Slot doe. Iedereen spreekt vol lof over de trainer. Ze zeggen allemaal dat hij tactisch heel sterk en een van de slimste trainers van Nederland is. Ik kijk ernaar uit om met hem te werken."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd