'Onaanvaardbaar' optreden De Jong: "Niet meer onomstreden"

21 januari 2022 – Frenkie de Jong kwam er na de Copa del Rey-uitschakeling van FC Barcelona niet goed vanaf in de Spaanse pers. De middenvelder moest al genoegen nemen met een rol als invaller en kon in die hoedanigheid niet brengen wat van hem werd verwacht. In de media werd zelfs geconcludeerd dat zijn perspectief bij de club veranderd is. 

'Onaanvaardbaar' optreden De Jong: "Niet meer onomstreden"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat De Jong op de bank plaats moest nemen, was op opvallend. Hij werd slachtoffer van de terugkeer van Pedri, waar Gavi en Sergio Busquets op het middenveld wel mochten blijven staan. 'De Jong blijkt niet langer onomstreden onder Xavi', concludeerde Marca, die hem bovendien slecht zag invallen. 'Hij is ver verwijderd van zijn beste niveau.'

AS sprak van een 'onaanvaardbare' invalbeurt van de oud-Ajacied. 'Hij kwam niet met de juiste instelling het veld op en leed twee keer gevaarlijk balverlies, wat Barça bijna twee tegendoelpunten kostte. Zijn reserverol leek hem dwars te zitten, maar hij deed niets om aan Xavi te bewijzen dat hij onbetwistbaar moest zijn.'

Mundo Deportivo en Sport waren iets minder hard in hun oordeel, maar waren eveneens niet overtuigd van De Jongs optreden. 'Hij kwam erin om het tempo aan de bal op te voeren, maar gaf juist gevaarlijke tegenaanvallen weg', schreef het eerstgenoemde medium, terwijl Sport stelde dat hij 'te weinig invloed uitoefende op de wedstrijd'. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd