Gorter content met reserverol bij Ajax: "Ik heb geen haast"

21 januari 2022 – Jay Gorter heeft zijn debuut in Ajax 1 er eindelijk opzitten. Waar hij vorig seizoen bij Go Ahead Eagles nog iedere wedstrijd keepte en zelfs de minst gepasseerde doelman van de Keuken Kampioen Divisie was, moet hij nu vooral geduld opbrengen. Spijt van zijn keuze heeft hij echter absoluut niet.

Gorter content met reserverol bij Ajax: "Ik heb geen haast"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Thuis in de Arena, dat is wel het debuut dat ik voor ogen had", begon Gorter na de 9-0 zege op Excelsior Maassluis voor de camera van ESPN. "Ik hoopte misschien iets meer te doen te krijgen, maar ik wilde vooral gewoon de nul houden", aldus de tevreden debutant, die nog niet weet wanneer zijn volgende wedstrijd zal komen. "Ik hoorde nu ook maandag pas dat ik zou gaan spelen. Daar ben ik heel blij mee. Ik moet goed blijven trainen, hard blijven werken en misschien komt er dan een volgend potje aan."

Gorter erkende wel dat het even schakelen was om van een rol als eerste keeper naar een reserverol te gaan. "Pas op de plaats maken is lastig voor een jonge jongen. Maar ik denk dat het voor een jonge speler goed is dat je ook andere dingen meemaakt, dat je het niet altijd even makkelijk hebt. Ik begin weer op nul en moet me opnieuw laten zien. Ik denk dat dat me goed afgaat. Ik werk hard en ontwikkel me goed. Dit debuut is een beloning voor die ontwikkeling."

Verder wacht Gorter geduldig af. "Ajax heeft me niet voor niets binnengehaald. Ze hebben een plan met me en weten wat ik kan. Ik speelde in de Eerste Divisie en ging naar een van de topclubs in de wereld. Ik heb geen haast. Ik ben 21, dat is jong voor een keeper. Ik zou heel graag meer wedstrijden in Ajax 1 willen spelen, maar we gaan het allemaal zien. Laat me eerst hier maar even van genieten en dan kijken we weer verder."

Lees ook: Ten Hag bespreekt Danilo, Gorter en indrukwekkende erehaag

Reacties

Ajax

gerelateerd