'PSV-killer' Berghuis hecht niet veel waarde aan 'mooie statistiek'

21 januari 2022, 16:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax speelt zondagmiddag in Eindhoven de topper tegen PSV. Het is een tegenstander die spelmaker Steven Berghuis de laatste jaren erg goed bleek te liggen. Als speler van eerst Feyenoord en vervolgens Ajax zette hij juist tegen de Eindhovenaren opvallende statistieken neer. 

Zo was Berghuis goed voor liefst zes goals in de laatste vijf ontmoetingen met PSV en was er deze eeuw geen enkele speler die vaker scoorde tegen de Eindhovenaren dan hij. "Ik kreeg het doorgestuurd", vertelde Berghuis aan ESPN, die direct nuance aanbracht. "Ik speel al best lang in de Eredivisie, waar veel spelers al na twee of drie jaar weer weg zijn. Maar het is een mooie statistiek", aldus de 'PSV-killer', die hard moest lachen om die bijnaam. "Ga je me echt die naam geven richting zondag?"

Hoewel het mooie statistieken zijn, zegt het volgens Berghuis weinig over hoe de ontmoeting van zondag gaat uitpakken. "Ik geloof daar niet zo in. Ieder team is weer anders. Het PSV van Phillip Cocu was weer anders dan dat van Mark van Bommel, Ernest Faber of nu dus Roger Schmidt. Teams veranderen, spelers veranderen, coaches veranderen. Ik geloof er dus niet zo in."

PSV en Ajax staan zondag om 14:30 uur tegenover elkaar. De laatste ontmoeting tussen de beide ploegen eindigde in 5-0 voor de Amsterdammers, waarbij Berghuis de score opende. Het verschil tussen de nummers één en twee van de Eredivisie is op dit moment één punt in het voordeel van PSV. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen