Rangnick over boze Ronaldo: "Vijf minuten later het antwoord"

21 januari 2022 – Ralf Rangnick kan weinig met de ophef over Cristiano Ronaldo. De aanvaller was woensdag duidelijk niet te spreken over zijn wissel, maar de trainer wil er niet te veel aandacht aan besteden wanneer de media ernaar vragen. De aanvaller werd tijdens de 1-3 overwinning op Brentford na zeventig minuten naar de kant gehaald voor verdediger Harry Maguire. Volgens de oefenmeester is er niets aan de hand. 

Rangnick over boze Ronaldo: "Vijf minuten later het antwoord"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Na het derde doelpunt hebben we al even kort met elkaar gesproken. Ik heb hem vertelt dat het mijn taak als trainer is om het team te laten winnen", begint de Duitse trainer op de persconferentie, in aanloop naar het duel met West Ham United. "Ik weet dat Cristiano een echte doelpuntenmaker is en dat hij altijd wil spelen. Hij vroeg mij daarom waarom ik geen jonge spelers uit de ploeg haalde om de voorsprong te verdedigen. Vijf minuten later kwam het antwoord, toen een van de jongeren scoorde."

Daarmee doelde Rangnick op Marcus Rashford, die twintig minuten voor tijd binnen de lijnen kwam. "Misschien had Cristiano wel het derde doelpunt gemaakt als hij was blijven staan, maar in het voetbal telt 'misschien' helemaal niet. Het is mijn taak om beslissingen te nemen", aldus de trainer, die mogelijk Jesse Lingard kwijtraakt deze winter. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler wordt serieus gelinkt aan een transfer naar Newcastle United. De ambitieuze club hoopt dat United instemt met een huurtransfer.

"Het is een goede technische voetballer, maar de concurrentie is hier enorm. Zijn contract loopt over een paar maanden af, dus het is de vraag wat hij nu gaat doen. Ik zou het niet erg vinden als hij hier het seizoen afmaakt. Ik ken zijn kwaliteiten, hij maakt kans op minuten. Wat er de komende dagen gebeurt, weet ik niet", besluit de oefenmeester.

Reacties

Premier League

gerelateerd