'Porto twijfelt over leeftijd van Mbemba en zet hem op transferlijst'

21 januari 2022 – Chancel Mbemba is bezig aan zijn laatste maanden bij FC Porto. De reden dat de club afscheid wil nemen van de verdediger is opvallend: er is twijfel over zijn leeftijd. De mandekker is op papier 27 jaar, maar bij de Portugezen wordt daar dus aan getwijfeld.

'Porto twijfelt over leeftijd van Mbemba en zet hem op transferlijst'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De eerste twee clubs in zijn geboorteland Congo stelden dat hij op 8 augustus 1988 het levenslicht zag, waardoor hij volgens die gegevens zes jaar ouder zou zijn. Toen de verdediger overstapte naar het Belgische Anderlecht, stond op zijn paspoort dat hij geboren was op 8 augustus 1994. Van die leeftijd is Porto uitgegaan de afgelopen jaren, maar toch zou er twijfel zijn over zijn eigenlijke leeftijd.

Het wordt namelijk nog ingewikkelder, aangezien er nog twee verschillende jaartallen rond gaan. Bij de Congolese nationale ploeg gaf hij 30 november 1991 als geboortedatum op, waarna hij later in een interview een keer aangaf dat hij een jaar eerder geboren was. In totaal zijn er dus vier verschillende mogelijkheden, waardoor de Portugese topclub aan het twijfelen is geslagen. Het medium CM weet dat Porto hem daarom van de hand wil doen na dit seizoen.

Het is op zijn minst opvallend, aangezien de verdediger inmiddels bezig is aan zijn vierde seizoen in de Portugese havenstad. Hij speelde tot dusver 115 officiële wedstrijden en was eerder al actief bij Anderlecht en het Engelse Newcastle United. Mogelijk vervolgt hij zijn carrière in Italië. AC Milan zou in de ervaren mandekker een goede versterking zien.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd