FC Volendam loopt uit na nederlagen van concurrentie

21 januari 2022 – FC Volendam heeft uitstekende zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. Goed was het niet wat de ploeg van Wim Jonk liet zien op bezoek bij MVV, maar het was genoeg voor een driepunter. De ploeg uit het vissersdorp zet daardoor een volgende stap richting promotie naar de Eredivisie.

FC Volendam loopt uit na nederlagen van concurrentie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De laatste jaren heeft Volendam het traditiegetrouw moeilijk op bezoek in Maastricht. De ploeg van Jonk speelde vorige week al doelpuntloos gelijk tegen NAC Breda en ook nu stokte de doelpuntenmachine. Voetballend kwam de ploeg tot weinig grote kansen, maar twintig minuten voor tijd konden de bezoekers toch juichen. Walid Ould-Chikh werd de grote man door de enige treffer van de wedstrijd te maken. Daardoor heeft Volendam inmiddels 52 punten na 23 wedstrijden.

Jong PSV - Excelsior 3-0
Waar de koploper geen fout maakte, liep Excelsior tegen een zeperd aan. De ploeg verslikte zich kansloos in de beloftenploeg van PSV. Ook hier duurde het lang voor de doelpunten vielen, maar in korte tijd werden de Rotterdammers overlopen door de jonge honden van Ruud van Nistelrooij. Fedde Leysen was met nog een half uur te spelen de eerste doelpuntenmaker van de wedstrijd, waarna Johan Bakayoko en Mohamed Nassoh ook nog de goal wisten te vinden. Het gat met de koploper is daardoor opgelopen tot negen punten, al hebben de Kralingers nog een duel te goed. 

Roda JC - ADO Den Haag 5-0
ADO den Haag kon de tweede plaats overnemen van Excelsior, maar die ploeg liep tegen een nog grotere zeperd aan. In Zuid-Limburg werd de ploeg van het kastje naar de muur gestuurd door Roda JC, dat door de overwinning weer helemaal meedoet in de strijd om directe promotie. Benjamin Bouchouari, Xian Emmers, Dylan Vente, Patrick Pflücke en Jamie Yayi Mpie vonden zichzelf na negentig minuten terug op het scorebord. De Hagenezen hebben nu nog één punt voorsprong op de ploeg uit Kerkrade. De uitploeg heeft nog wel de inhaalwedstrijd tegen Excelsior tegoed.

Overige uitslagen
 

De Graafschap - Almere City FC 1-0
Helmond Sport-TOP Oss 1-3
FC Den Bosch-FC Eindhoven 0-2
Jong FC Utrecht-FC Dordrecht 0-3
Jong AZ - VVV-Venlo 2-0

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd