Heracles schorst liegende Vloet: "Beiden zijn onacceptabel"

21 januari 2022 – Rai Vloet is geschorst door Heracles Almelo. De middenvelder zou gelogen hebben richting de club over meerdere details van het ongeluk, wat hij veroorzaakte in november. De voetballer zat achter het stuur en veroorzaakte een botsing, waarbij een vierjarig jongetje overleed.

Heracles schorst liegende Vloet: "Beiden zijn onacceptabel"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Naar ons vandaag bekend is geworden, heeft Vloet die nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar bovendien te veel gedronken. Beiden zijn absoluut onacceptabel", vertelt algemeen directeur Rob Toussaint op de website van de Eredivisionist. De club en de voetballer hebben meerdere keren met elkaar om de tafel gezeten om te praten over het ongeluk, maar daarbij heeft Vloet dus niet de waarheid gesproken.

"In de weken en maanden na het ongeluk verklaarde Vloet tegenover ons als werkgever meerdere malen dat hij niet harder had gereden dan de toegestane maximum snelheid van 130 kilometer per uur, en niet meer had gedronken dan twee alcoholische dranken. Op basis van deze nu onjuist gebleken informatie heeft Heracles Almelo tot op heden in goed vertrouwen en als goed werkgever al haar beslissingen genomen", vervolgt de bestuurder, die nu niet meer achter die keuzes staat.

"Als wij als club deze essentiële informatie eerder hadden geweten hadden wij vanzelfsprekend, in het belang van zowel de familie van het slachtoffer als alle andere betrokkenen, onmiddellijk anders besloten en Vloet nooit laten meetrainen en meespelen", is het duidelijke oordeel van de directeur, die zijn excuses nogmaals aanbiedt aan de nabestaanden van het overleden slachtoffer. "De club zal op korte termijn opnieuw contact zoeken met de familie."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd