Rai Vloet reed de bewuste nacht 203 kilometer per uur

22 januari 2022 – Rai Vloet reed véél te hard en had bovendien twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol op toen hij in de nacht van 13 op 14 november vorig jaar een ongeluk veroorzaakte waarbij een vierjarige jongen om het leven kwam. Dat staat in het proces-verbaal dat is ingezien door De Telegraaf.

Rai Vloet reed de bewuste nacht 203 kilometer per uur

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Vloet beweerde niet harder dan de toegestane maximumsnelheid van 130 kilometer per uur te hebben gereden, maar na het uitlezen van de boordcomputer van de auto blijkt de rijsnelheid 203 kilometer per uur te zijn geweest. Bovendien had hij meer gedronken dan twee alcoholische dranken, zoals hij aan Heracles had verklaard. Vloet had een alcoholpromillage van 1,18 in zijn bloed, waar bestuurders die vijf jaar of langer hun rijbewijs hebben niet meer dan 0,5 promille alcohol in hun bloed mogen hebben.

Lees ookOuders overleden Gio (4) doen hun verhaal: "Heeft Vloet gevoel?"

In de stukken blijkt ook dat Vloet aanvankelijk heeft verklaard dat hij ten tijde van het fatale verkeersongeluk niet achter het stuur zat. Een kleine twee weken maakte de politie bekend dat de speler van Heracles Almelo wel degelijk achter het stuur had gezeten.

Erik Thomas, de advocaat van Vloet, wil nog niet inhoudelijk reageren op het nieuws dat zijn cliënt veel te hard heeft gereden en te veel had gedronken. ",Ik neem er kennis van en wacht het einddossier af. Er is wel gesproken over snelheden en drank, maar de vraag is nog of dat allemaal juist is. Er is natuurlijk heel veel gebeurd en de aanleiding is uitermate vervelend en het resultaat helemaal, maar de politie is ermee bezig en ik denk dat het geen zin heeft om nu te gaan kibbelen over wat wel of niet juist is. We wachten het onderzoek af en dan gaan we zien of we dat kunnen accepteren."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd