"Ik denk echt dat zulke mensen Ihattaren kunnen prikkelen"

22 januari 2022, 12:03

Peter Hoekstra denkt dat Mohamed Ihattaren en Ajax wel een goede match is. De Amsterdammers maken zoals bekend werk van de negentienjarige aanvallende middenvelder. Voor het sluiten van de transfermarkt hoopt de nummer twee van de Eredivisie een akkoord te bereiken met Juventus.

Ihattaren traint op dit moment voor zichzelf, samen met voormalig international Gerald Vanenburg. "Een oud-speler, ook uit Utrecht, vroeger misschien ook een boefje geweest: ik denk echt dat zulke mensen zo'n jongen kunnen prikkelen", zegt Hoekstra in De Telegraaf. "Dat geldt ook voor bijvoorbeeld Winston Bogarde Ik denk dat hij van hen de juiste dingen te horen krijgt en zij ook kritisch met hem kunnen zijn, dat hij dat accepteert. Zij hebben alles al meegemaakt op het hoogste niveau. Straatjongens hebben geen baat bij psychologen. In een omgeving als bij Ajax, kan het heel goed werken met Ihattaren."

Hoekstra, als jeugdtrainer in dienst van FC Groningen, snapt volkomen dat Ajax in zee wil gaan met Ihattaren. "Als iemand zó goed kan voetballen, het grootste talent van Nederland is eigenlijk, dan kun je weinig verkeerd doen, toch? Voetballen verleer je niet, het gaat erom dat hij de discipline vasthoudt om elke dag gas te geven."

Ihattaren maakte afgelopen zomer de overstap naar Juventus nadat hij zich bij PSV onmogelijk had gemaakt. De Italiaanse topclub stalde hem direct bij Sampdoria, waar hij vlieguren in de Serie A moest maken. In oktober kwam er een onverwacht einde aan de huurperiode: Ihattaren keerde onaangekondigd terug naar Nederland om niet meer terug te keren naar Italië. "Ik denk dat hij wel wat trapjes heeft gehad nu. PSV valt denk ik niets te verwijten. Hij zat in een bepaalde fase, na iets extreems te hebben meegemaakt met het verlies van zijn vader en alle verkeerde dingen die mogelijk op hem af zijn gekomen in die tijd. Ik hoop dat hij zich weer mag laten zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen