Vloet geschorst, maar supporters nog steeds boos op Heracles

22 januari 2022, 12:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Supportersvereniging Heracles '74 heeft de samenwerking met Heracles Almelo per direct opgeschort. Aanleiding is het handelen van de club in de kwestie-Rai Vloet.

Vloet keerde vorige week terug in de selectie van Heracles en maakte een aantal dagen later als invaller tegen NEC (0-0) ook zijn rentree op het wedstrijdveld. Het leidde tot woedende reacties bij de aanhang van de club uit Almelo. Vrijdag werd Vloet alsnog geschorst nadat er nieuwe informatie bekend was geworden over het door de middenvelder veroorzaakte auto-ongeluk waarbij een vierjarige jongen om het leven kwam.

Lees ook: Ouders overleden Gio (4) doen hun verhaal: "Heeft Vloet gevoel?"

'Laat een ding duidelijk zijn, laat deze walgelijke idioot zich nooit meer vertonen in onze stad. Waar wij recent genoeg te stellen hebben gehad met dood en verderf dacht deze kneus zich dit te kunnen veroorloven', steekt de supportersvereniging van wal. De harde kern neemt het de clubleiding kwalijk dat Vloet niet eerder werd geschorst. 'De club heeft een totaal verkeerd pad gekozen. Het bestuur/de dagelijkse leiding van Heracles Almelo heeft gefaald! Wij schorten als Vak'74 alle betrekking met de club per direct op en wensen ons niet te identificeren met dit beleid.'

Supporter Björn Wind laat in gesprek met Tubantia ook zijn onvrede blijken over de manier waarop Heracles de kwestie-Vloet heeft aangepakt. "Het is heel mooi dat de ouders nu hun waardering uitspreken voor de supporters, maar dat staat in geen verhouding tot het falen van de leiding. Waar de supporters hun hart hebben laten spreken en een moreel kompas waren, liet de club zelf het volledig afweten. Dat ze blind zijn afgegaan op wat zo'n speler hen voorliegt en hem dan ook nog laten spelen, is een schande ten opzichte van die ouders."

Lees ookRai Vloet reed de bewuste nacht 203 kilometer per uur

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen