Terugkeer publiek in stadions lonkt na positief OMT-advies

22 januari 2022 – Het Outbreak Management Team (OMT) is positief over het verder versoepelen van de coronamaatregelen. Voor de voetbalsupporter lijkt er uitstekend nieuws op komst.

Terugkeer publiek in stadions lonkt na positief OMT-advies

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Bronnen melden aan de politieke redactie van RTL Nieuws dat het binnenkort weer mogelijk moet zijn om publiek toe te laten bij voetbalwedstrijden. Eerder deze week liet premier Mark Rutte al weten dat er wordt gekeken naar het openen van de poorten van de stadions als er op korte termijn ruimte is om te versoepelen.

Sinds 12 november zijn de stadions in Nederland gesloten. Het verbod op publiek eindigt mogelijk op 25 januari, als de lockdown verder wordt losgelaten. De Omikron-variant heeft een ware besmettingsgolf veroorzaakt, maar de ziekenhuisopnames nemen al geruime tijd af. Er is daardoor binnenkort waarschijnlijk weer meer mogelijk.

Het is niet duidelijk of er ook versoepelingen voor het amateurvoetbal komen. Er mag sinds kort weer getraind worden, maar wedstrijden tussen verschillende clubs zijn nog niet toegestaan. Daardoor kunnen de competities ook nog niet worden hervat. De KNVB hoopt dat het amateurvoetbal in het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 februari. Dan zouden alle competities op een normale manier kunnen worden uitgespeeld.

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd