Heracles diep door het stof na Vloet-gate: "Helemaal verkeerd"

22 januari 2022, 19:32

Heracles Almelo baalt flink van hoe het de situatie rond Rai Vloet de laatste weken heeft aangepakt. De Almeloërs steunden de middenvelder openlijk nadat hij een dodelijk ongeval veroorzaakte, liet hem begin dit jaar de groepstraining hervatten en maakte vorige week zelfs zijn rentree. Een foute beslissing, zo luidt de conclusie bij Heracles.

Verkeerde informatie was daarvan de oorzaak. "Wij hadden informatie van Vloet dat hij twee glazen alcohol had gedronken en 130 kilometer per uur heeft gereden. Achteraf bleek dat onjuiste informatie. Hadden we geweten hoe het echt zat, dan waren er heel andere keuzes gemaakt", aldus directeur Rob Toussaint. "Met de wetenschap van nu, was de beslissing helemaal verkeerd."

De club wachtte bewust niet op de rechtszaak. "We hebben alles afgewogen, zijn alle scenario's langs gegaan, maar op basis van de informatie die we hadden, dachten we dat we de juiste keuze maakten." Dat Vloet momenteel nog op de loonlijst staat, heeft te maken met juridische zaken.

Vloet bleek na nieuw verkregen informatie te hebben gelogen over het incident. De middenvelder zou 130 kilometer te hard hebben gereden en 2,5 keer te veel alcohol te hebben gedronken voordat hij in de auto stapte. Bij het ongeluk kwam een vierjarig jongetje om het leven. Aanvankelijk ontkende de sterspeler van de Eredivisionist nog zelf achter het stuur te hebben gezeten.

Lees ook: Vloet geschorst

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen