Geweldige reeks City ten einde; Real kan verder uitlopen op Sevilla

22 januari 2022, 20:27

Manchester City heeft voor het eerst sinds oktober 2021 een competitiewedstrijd niet gewonnen. Op bezoek bij nummer twaalf Southampton lieten The Citizens zich pijnlijk verrassen. De ploeg had moeite om tot veel grote kansen te komen en bleef steken op een 1-1 gelijkspel.

Echt spannend leek de titelstrijd in Engeland al lang niet meer te worden. Manchester City liep de laatste maanden al uit en deelde een week geleden nog maar eens een tik uit aan achtervolger Chelsea (1-0), waarmee de ploeg voor the Blues helemaal niet meer binnen bereik was. Het laatste puntenverlies van Pep Guardiola en zijn team was op oktober, een 0-2 nederlaag tegen Crystal Palace. Sindsdien won het liefst twaalf duels op rij en ook Southampton zou dus geen probleem moeten zijn.

Verrassend was het daarom dat verdediger Kyle Walker-Peters met een knap schot met de buitenkant van zijn voet The Saints op 1-0 zette. Dat gebeurde al na zeven minuten. Het was overigens een van de weinige wapenfeiten van Southampton in de gehele wedstrijd, verder leek de doelstelling voornamelijk om de bezoekers onschadelijk te maken. Dat lukte lange tijd overigens aardig.

Pas na ruim een uur spelen kon City eindelijk iets terug doen. Een goed genomen vrije trap van Kevin de Bruyne belandde op het hoofd van Aymeric Laporte, die zijn tweede van het seizoen binnenkopte. Het bleek echter niet genoeg. Ook omdat Phil Foden en Raheem Sterling eerder hun kansen niet wisten te verzilveren, hield Southampton de koploper knap op 1-1. Het is echter nog iets te vroeg om te zeggen dat de spanning in de titelrace terug is. Als Liverpool de twee duels die het nog tegoed heeft wint, is het gat nog altijd zes punten.

Sevilla - Celta Vigo 2-2

Tegelijkertijd werd de Spaanse koploper zaterdagavond juist in staat gesteld om verder uit te lopen. Sevilla, de voornaamste achtervolger van Real Madrid, bleef namelijk steken op een gelijkspel tegen nummer elf Celta Vigo. Voor basisspeler Karim Rekik en zijn ploeggenoten had het zelfs erger af kunnen lopen. Vlak voor rust scoorden de bezoekers twee keer kort achter elkaar, waarmee zij voor een verrassende 0-2 ruststand zorgden. In de 71e en 74e minuut scoorden Papu Gomez en Oliver Torres eveneens kort achter elkaar, waarmee zij in ieder geval een punt wisten te redden. 

Het is het tweede puntverlies op rij voor Sevilla, dat drie dagen eerder nog op 1-1 bleef steken tegen Valencia. Real staat op dit moment drie punten los en kan dat gat morgen (zondag) dus verdubbelen. Dan zal het in eigen huis moeten winnen van laagvlieger Elche - iets wat eerder deze week in de Copa del Rey pas na verlenging lukte. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen