FC Twente nadert Feyenoord en vergroot zorgen Willem II

22 januari 2022, 22:54   Bijgewerkt: 22 januari 2022, 23:03

FC Twente is zaterdagavond in Tilburg opgeklommen naar de vierde plek op de ranglijst. De Tukkers hadden het grootste gedeelte van het duel de controle over een machteloos Willem ll, maar wisten dat overwicht niet om te zetten in treffers. Zodoende bleef de marge na twee afgekeurde goals en een treffer van Michal Sadilek mager, maar na negentig minuten voetbal wel genoeg voor de zege: 0-1.

Willem II begon haar thuisduel in de wetenschap dat het op 22 oktober haar laatste punt pakte, terwijl FC Twente inmiddels zes wedstrijden ongeslagen was. De onderlinge verhoudingen, die vooraf op de ranglijst al duidelijk waren te zien, straalden direct af op de wedstrijd. Het was Twente dat in de openingsfase het duel controleerde en al heel vroeg kreeg Ricky van Wolfswinkel de kans om de score te openen. Na geklungel aan de kant van Willem ll mocht de spits afdrukken, maar een goede sliding van Leeroy Owusu voorkwam vroege Tilburgse malaise.

Dat het Twentse overwicht zou leiden tot treffers leek in deze fase van het duel wel zeker. Al snel bleek dan ook dat het adagium 'driemaal is scheepsrecht' niet voor niets een veelgebruikt spreekwoord is, want een minuut of vijf voor rust mocht Sadilek dan toch juichen. Na een hoekschop die hij zelf nam kreeg Willem ll de bal niet weg, waarna de oud-PSV'er vrij opdook voor het vijandelijke doel. Onbedreigd schoot hij binnen, waarmee een verdiende voorsprong een feit was: 0-1.

Willem ll had op haar beurt een zeer zwakke eerste helft op de mat gelegd, maar kon kort voor rust toch nog wat vertrouwen tanken. Twente werd nonchalant en stelde haar gastheren daarmee tot twee keer toe in staat gevaarlijk te worden. Etton Kabangu was zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar stuitte op Twente-goalie Jeffrey de Lange.

Na rust bleek al snel dat het Tilburgse vertrouwen van kort voor rust te broos was om op voort te borduren. Twente pakte de draad rap weer op en wist het duel ook nu ogenschijnlijk eenvoudig te controleren. Kansen ontstonden er via een lekker schot van Dimitris Limnios en een vrije kopkans van Van Wolfswinkel.

Opstellingen en beoordelingen:*

Willem II: Timon Wellenreuther 7; Ulrik Jenssen 6, Emil Bergström 5,5, Leeroy Owusu 5,5; Pol Llonch 5, Driess Saddiki 5,5 (75. Godfried Roemeratoe -), Max Svensson 4 (59. Argyris Kampetsis 5), Görkem Saglam 4,5; Mats Köhlert 5, Elton Kabangu 5, Ché Nunnely 5,5

FC Twente: Jeffrey de Lange 6, Giovanni Troupée 7, Robin Pröpper 7, Gijs Smal 6,5, Mees Hilgers 6,5; Michel Vlap 7,5, Michal Sadilek 7,5, Dimitris Limnios 6,5 (83. Vaclav Cerny -); Daan Rots 7 (83. Virgil Misidjan -), Manfred Ugalde 7 (75. Ramiz Zerrouki -), Ricky van Wolfswinkel 6

Man of the Match: Michal Sadilek

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling