FC Twente nadert Feyenoord en vergroot zorgen Willem II

22 januari 2022 – FC Twente is zaterdagavond in Tilburg opgeklommen naar de vierde plek op de ranglijst. De Tukkers hadden het grootste gedeelte van het duel de controle over een machteloos Willem ll, maar wisten dat overwicht niet om te zetten in treffers. Zodoende bleef de marge na twee afgekeurde goals en een treffer van Michal Sadilek mager, maar na negentig minuten voetbal wel genoeg voor de zege: 0-1.

FC Twente nadert Feyenoord en vergroot zorgen Willem II

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Willem II begon haar thuisduel in de wetenschap dat het op 22 oktober haar laatste punt pakte, terwijl FC Twente inmiddels zes wedstrijden ongeslagen was. De onderlinge verhoudingen, die vooraf op de ranglijst al duidelijk waren te zien, straalden direct af op de wedstrijd. Het was Twente dat in de openingsfase het duel controleerde en al heel vroeg kreeg Ricky van Wolfswinkel de kans om de score te openen. Na geklungel aan de kant van Willem ll mocht de spits afdrukken, maar een goede sliding van Leeroy Owusu voorkwam vroege Tilburgse malaise.

Desalniettemin zette dat moment de toon voor de eerste helft, want hoewel Twente de kansen nou ook weer niet aan elkaar reeg, was het wachten op de eerste goal van de bezoekers. Daan Rots gaf daartoe een goede aanzet door de bal voorbij Timon Wellenreuther in het doel te koppen, maar werd door het scherpe oog van de arbitrage teruggefloten voor buitenspel. De marge was minimaal, maar werd door de VAR toch bekrachtigd. De ploeg van Ron Jans moest zodoende haar jacht op een voorsprong voortzetten en deed dat beheerst en gecontroleerd. Echt geluk had het daarbij niet, want zo'n tien minuten na de afgekeurde goal van Rots zag ook Sadilek een treffer afgekeurd worden. De Tsjech werkte een rebound tegen de touwen, maar omdat Van Wolfswinkel al was afgefloten voor een overtreding op Wellenreuther had ook die treffer geen waarde. 

Dat het Twentse overwicht zou leiden tot treffers leek in deze fase van het duel wel zeker. Al snel bleek dan ook dat het adagium 'driemaal is scheepsrecht' niet voor niets een veelgebruikt spreekwoord is, want een minuut of vijf voor rust mocht Sadilek dan toch juichen. Na een hoekschop die hij zelf nam kreeg Willem ll de bal niet weg, waarna de oud-PSV'er vrij opdook voor het vijandelijke doel. Onbedreigd schoot hij binnen, waarmee een verdiende voorsprong een feit was: 0-1.

Willem ll had op haar beurt een zeer zwakke eerste helft op de mat gelegd, maar kon kort voor rust toch nog wat vertrouwen tanken. Twente werd nonchalant en stelde haar gastheren daarmee tot twee keer toe in staat gevaarlijk te worden. Etton Kabangu was zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar stuitte op Twente-goalie Jeffrey de Lange.

Na rust bleek al snel dat het Tilburgse vertrouwen van kort voor rust te broos was om op voort te borduren. Twente pakte de draad rap weer op en wist het duel ook nu ogenschijnlijk eenvoudig te controleren. Kansen ontstonden er via een lekker schot van Dimitris Limnios en een vrije kopkans van Van Wolfswinkel.

Doordat de tweede treffer van Twente in de lucht hing maar niet viel, besloot Willem II het na ruim een uur voetballen over een andere boeg te gooien. Met wat opportunistische mogelijkheden ontregelde het de controle van de Enschedeeërs en kon het zowaar zelf dreigend worden. Van uitgespeelde mogelijkheden was daarbij geen sprake, maar doordat de marge slechts een treffer was leek de wedstrijd alsnog een spannende slotfase tegemoet te gaan. De vorm die al maanden zoek is bij de manschappen van Grim zette zich echter ook in het slot van deze wedstrijd voor, waardoor de donkere wolken boven het Koning Willem ll Stadion voorlopig nog wel even zullen blijven hangen.

Opstellingen en beoordelingen:*

Willem II: Timon Wellenreuther 7; Ulrik Jenssen 6, Emil Bergström 5,5, Leeroy Owusu 5,5; Pol Llonch 5, Driess Saddiki 5,5 (75. Godfried Roemeratoe -), Max Svensson 4 (59. Argyris Kampetsis 5), Görkem Saglam 4,5; Mats Köhlert 5, Elton Kabangu 5, Ché Nunnely 5,5

FC Twente: Jeffrey de Lange 6, Giovanni Troupée 7, Robin Pröpper 7, Gijs Smal 6,5, Mees Hilgers 6,5; Michel Vlap 7,5, Michal Sadilek 7,5, Dimitris Limnios 6,5 (83. Vaclav Cerny -); Daan Rots 7 (83. Virgil Misidjan -), Manfred Ugalde 7 (75. Ramiz Zerrouki -), Ricky van Wolfswinkel 6

Man of the Match: Michal Sadilek

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Reacties

Eredivisie

gerelateerd